Muchová v Tallinnu hladce postoupila do 2. kola, zvítězily také Krejčíková s Noskovou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Muchová v Tallinnu hladce postoupila do 2. kola, zvítězily také Krejčíková s Noskovou
Aktualizováno
Muchová v Tallinnu hladce postoupila do 2. kola, zvítězily také Krejčíková s Noskovou
Muchová v Tallinnu hladce postoupila do 2. kola, zvítězily také Krejčíková s NoskovouProfimedia
Karolína Muchová (26) na turnaji WTA v estonském Tallinnu zatím parádně využívá divoké karty od pořadatelů. Česká tenistka v estonské hale začala suverénní výhrou 6:0, 6:2 nad kvalifikantkou Jessikou Ponchetovou (26). Na kvalifikaci úspěšně navázala Linda Nosková (17) a podruhé v kariéře přešla přes 1. kolo na nejvyšším okruhu. Uspěla také Barbora Krejčíková (26), která si poradila s Aljou Tomljanovicovou (29) ve dvou setech 6:1, 7:6.

Muchová sice v utkání jednou zaváhala na podání, když nepotvrdila úvodní brejk ve druhé sadě, nicméně Francouzce dovolila její servis uhájit pouze jednou. Bývalá světová devatenáctka a v současnosti až 224. hráčka pořadí si dnes připsala svůj první skalp od začátku srpna, kdy na 125k v Concordu kvůli problémům se zápěstím vzdala 2. kolo.

Rodačka z Olomouce, jež se naposledy představila na US Open a vypadla hned v 1. kole, bude na své první čtvrtfinále od loňského Wimbledonu útočit proti nasazené čtyřce Madison Keysové, nebo další kvalifikantce Viktoriji Golubicové.

Statistiky zápasu Muchová - Ponchetová

Po obratu postoupila i Nosková

Do hlavní soutěže dnes úspěšně vstoupila také Linda Nosková, v Tallinnu přidala už třetí vítězství a navázala na zvládnutou kvalifikaci. Sedmnáctiletá Češka po dvou hodinách zdolala 2:6, 6:3, 6:4 bývalou juniorskou světovou jedničku Diane Parryovou, připsala si druhý skalp TOP 100, podruhé v kariéře postoupila přes 1. kolo na nejvyšším okruhu a stále může zopakovat červencové tažení do semifinále Livesport Prague Open.

Loňská šampionka pařížské juniorky se rozjížděla pomalu, v úvodním dějství získala jen tři body na returnu a nedostala se k brejkbolu. Od začátku druhé sady však byla jasně lepší hráčkou na kurtu, přesto se musela o postup strachovat. V rozhodujícím setu totiž nepotvrdila brejk a v závěrečném gamu likvidovala sérii tří brejkbolových hrozeb. O druhé čtvrtfinále zabojuje proti Xinyu Wang, nebo světové patnáctce Beatriz Haddadové Maiaové.

Statistiky zápasu Parryová - Nosková

Dál jde i Krejčíková

Barbora Krejčíková v lednu sahala po triumfu v Sydney, postoupila do čtvrtfinále Australian Open a skvěle navazovala na senzační loňskou sezonu. V únoru se však začala trápit s loktem a pak tři měsíce nehrála.

Pomoct zpět do formy by jí mohlo zkompletování kariérního Grand Slamu ve čtyřhře s Kateřinou Siniakovou na nedávném US Open. V Tallinnu totiž začala velmi solidním výkonem, nasazená sedmička přehrála 6:1, 7:6(3) rozjetou Ajlu Tomljanovicovou. Australance tak oplatila nedávnou porážku z Wimbledonu a připsala si teprve osmé vítězství od března a po zdravotní pauze.

Krejčíková až do stavu 6:1, 5:5 dominovala na podání, soupeřce nabídla jediný brejkbol a s komplikací si poradila. V jedenácté hře druhé sady, v níž se chorvatská rodačka výrazně zvedla, však o servis přišla. Díky rebrejku si ovšem vynutila tie-break a ve zkrácené hře měla navrch. O druhé čtvrtfinále po zdravotních problémech bude bývalá světová dvojka usilovat proti Martě Kosťukové. S mladou Ukrajinkou prohrála oba předchozí souboje.

Statistiky zápasu Krejčíková - Tomljanovicová

Zítra by měla své působení na turnaji zahájit Tereza Martincová duelem s lucky loserem Mirjam Björklundovou, ve 2. kole by mohla narazit na nasazenou jedničku Anett Kontaveitovou.

Výsledky turnaje v Tallinnu