Na úvod LM porážka. Nymburk nestačil na Bilbao, nepomohlo ani 12 bodů americké posily

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Na úvod LM porážka. Nymburk nestačil na Bilbao, nepomohlo ani 12 bodů americké posily
Ludvig Hakanson z Bilbaa v souboji s nymburským Sterlingem Gibbsem.
Ludvig Hakanson z Bilbaa v souboji s nymburským Sterlingem Gibbsem.Profimedia
Nymburk vstoupil do nového ročníku basketbalové Ligy mistrů porážkou v Praze s Bilbaem 54:68. Nezabránil jí ani s 12 body americký křídelník Eric Lockett, letní posila českého šampiona z Arisu Soluň. Nejlepším střelcem utkání byl švédský rozehrávač Ludvig Hakanson se 16 body. Další zápas ve skupině F čeká svěřence trenéra Robertse Štelmaherse na hřišti bosenského celku KK Igokea.

"Dát jen 54 bodů v domácím zápase v Lize mistrů, to je problém. Zatím se v útoku trápíme. Dneska jsme až moc driblovali a balon nelétal. Mohli jsme vidět, že když se rozběhneme a zahrajeme dvě přihrávky, tak je pokaždé někdo volný. V obraně s 68 body problém není. Ta by nás měla v této sezoně zdobit," řekl nový kapitán Nymburka Martin Kříž.

Na první koše čekali diváci v hale Královka 105 sekund a jako první se trefil Nate Watson, ale Bilbao odpovědělo zásluhou Adama Smitha a trojkou Hakansona. Ve 4. minutě přišel Nymburk o Kamaua Stokese, který si po došlápnutí poranil pravé koleno a muselo odstoupit. Po následném přetahování o vedení domácí sedmibodovou šňůrou unikli na 16:10. Po pěti bodech dali Petr Benda a Lockett.

Statistiky utkání Nymburk – Bilbao

Bilbao pak vstřelilo osm bodů za sebou a po první čtvrtině vedlo, ale na začátku druhé vrátili Nymburk do vedení Rapolas Ivanauskas s Lockettem, který potom přidal trojku. Další dal Gerel Simmons a po koších Ivanauskase i Bendy navíc s proměněnou šestou měli Středočeši náskok 31:22. Devítibodovou sérii Nymburka přerušil až trojkou Denzel Andersson. Do poločasu Bilbao snížilo na 30:33.

V úvodu třetí čtvrtiny sice španělský celek vyrovnal, odpověděl na to sice trojkou Ivanauskas, ale Bilbao otočilo stav. Nymburk díky Lukáši Palyzovi a trojce Sterlinga Gibbse opět otočilo na 41:37, jenže následovala desetibodová šňůra hostů. Zastavil ji až Lockett.

Tabulka skupiny D

Závěrečnou desetiminutovku zahájil trojkou Francis Alonso, potom sice Palyza s Bendou snížili, ale Bilbao si pomohlo trojkou Hakansona a následně uniklo poprvé do dvouciferného náskoku. Když tři minuty a 12 sekund před koncem zvýšil Alonso trojkou na 64:50, bylo definitivně rozhodnuto.

"Nechci se vymlouvat, ale je tady šest nových cizinců, nový trenér a nový systém a nějakou dobu to bude trvat. Ve čtyřčlenné skupině nás může každá prohra stát postup do další fáze. Ale není proč se hroutit po prvním zápase, Bilbao určitě ještě poroste a bude jedním z favoritů skupiny a čeká nás dalších pět zápasů, které jsou otevřené. Pevně věřím, že to bude lepší a najdeme cestu, abychom košů dávali víc," prohlásil Kříž.