Návrat krále. Neymar vyléčil kotník a bude připraven na osmifinále proti Koreji

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Návrat krále. Neymar vyléčil kotník a bude připraven na osmifinále proti Koreji
Neymar si poranil kotník v úvodním utkání šampionátu proti Srbsku.
Neymar si poranil kotník v úvodním utkání šampionátu proti Srbsku.
AFP
Brazilští fanoušci tu zprávu vyhlíželi snad ještě netrpělivěji než osmifinále proti Jižní Koreji. Neymarův (30) zdravotní stav se zlepšil natolik, že na pondělní zápas bude nachystán. V pondělí to prohlásil trenér Tite. Útočník PSG si pochroumal kotník v úvodním utkání šampionátu proti Srbsku (2:0).

Naděje příznivců Brazílie výrazně vzrostly už v sobotu, když se Neymar na tréninku rozběhal, zapojil se do rozcvičky a zkoušel i kontakt s míčem. Na nedělní tiskové konferenci pak Tite na dotaz jednoho z novinářů, zda bude eso z PSG k dispozici i pro pondělní osmifinále, odpověděl: "Dnes odpoledne bude trénovat a pokud se tak stane, bude (v pondělí) na hřišti."

Zatím lze jen spekulovat, zda bude Neymar schopen nastoupit v základní sestavě. Tak jako tak je pro Kanárky zlepšení jeho stavu vynikající zprávou. V Kataru totiž kosí Brazilce zdravotní problémy. Kvůli zranění kolena už si na turnaji nezahrají Gabriel Jesus ani Alex Telles, problémy mají i Alex Sandro a Danilo.

Sestřih zápasu Brazílie – Srbsko
Livesport

Na kraj obrany tak zbývá jen veterán Daniel Alves, jenž se proti Kamerunu stal v 39 letech nejstarším Brazilcem startujícím na MS."Fyzická zátěž se stále zvyšuje, čas na regeneraci je krátký. Mistrovství světa je náročné i psychicky, vysává vás to. Nejde jen o zápasy, ale i o přípravu nebo tlak veřejnosti," vyjmenoval důvody zdravotních potíží Tite, který bude mít proti Koreji k dispozici pouze pět zcela zdravých obránců, z toho čtyři stopery.