Návrat po třech letech se nekoná. Faraha nepustí na Londýnský maraton bolavá kyčel

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Návrat po třech letech se nekoná. Faraha nepustí na Londýnský maraton bolavá kyčel

Mo Farah se na Londýnský maraton připravoval několik měsíců, nakonec se jej ale neúčastní.
Mo Farah se na Londýnský maraton připravoval několik měsíců, nakonec se jej ale neúčastní.Profimedia
Londýnský maraton přišel v krátké době o další hvězdu. Zranění nepustí na start nedělního závodu domácí idol Mohameda Faraha (39), byl nucen odhlásit se kvůli potížím s kyčlí. A litoval, že přišla vniveč několikaměsíční příprava, po které cítil formu na dobrý výkon.

Čtyřnásobný olympijský vítěz a šestinásobný mistr světa z dráhových vytrvaleckých tratí tak následoval světovou rekordmanku Brigid Kosgeiovou (28) z Keni, která na začátku týdne odřekla účast a pokus o třetí londýnské vítězství kvůli zranění stehenního svalu.

"Posledních deset dnů jsem cítil bolest a napětí v pravé kyčli. Absolvoval jsem důkladnou fyzioterapii a léčbu, udělal jsem všechno, abych byl na startovní čáře, ale nezlepšilo se to natolik, abych byl schopen v neděli závodit," oznámil Farah v prohlášení.

Farah měl v Londýně absolvovat první maraton po více než třech letech. Naposledy se na nejdelší běžecké trati představil v roce 2019, poté kariéru maratonce přerušil a ze silničních běhů se přeorientoval na dráhu s cílem uspět na olympijských hrách v Tokiu.

Ze zamýšleného útoku na třetí zlato v běhu na 10 tisíc metrů za sebou však sešlo, protože Farah nesplnil limit. Londýnský maraton běžel třikrát a v roce 2020 se na něm představil jako vodič elitních vytrvalců. Nejlépe doběhl třetí v roce 2018.