Návrat zkušeného střelce Příbrami pomohl, Wágner rozhodl bitvu o čelo druhé ligy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Návrat zkušeného střelce Příbrami pomohl, Wágner rozhodl bitvu o čelo druhé ligy

Příbram v souboji prvního s druhým porazila Líšeň 2:0.
Příbram v souboji prvního s druhým porazila Líšeň 2:0.fkpribram.cz
Příbram zvítězila v zápase 18. kola druhé ligy nad Líšní 2:0. Duel dvou doposud nejlepších celků druhé nejvyšší české soutěže rozhodl dvěma přesnými zásahy zkušený útočník Tomáš Wágner (33), který se zároveň osamostatnil v čele tabulky střelců, kde se vyhřívá s 11 góly. Brněnský celek si naopak připsal třetí venkovní porážku v ročníku.

Příbram –⁠ Líšeň 2:0

V minulém kole v Karviné zůstal Wágner jen na lavičce a Středočeši prohráli 0:1. V duelu s brněnským celkem domácí kapitán v základní sestavě Středočechů už nechyběl. Poprvé o sobě dal vědět v 10. minutě, kdy pro svůj tým vybojoval přímý kop. Z něj však Felix Čejka nastřelil pouze zeď. O poznání úspěšnější byl mladý záložník o 11 minut později, kdy jeho roh našel přesně hlavu Wágnera a ten z bezprostřední blízkosti otevřel skóre utkání.

I kvůli nekvalitnímu terénu se hrstka diváků Na Litavce už dalších šancí do poločasu nedočkala, a domácí tak odcházeli do kabin s hubeným vedením. To chtěl krátce po změně stran tým z hornického města navýšit. Střelu Daniela Stropka ale tečovali obránci Líšně na roh a následný pokus Jana Vokřínka mířil do boční sítě. V 57. minutě zahrával další přímý kop Čejka, tentokrát jeho pokus mířil do vápna, kde ho na vlastní bránu nasměřoval Milan Lutonský.

Tomáš Vajner ale vytáhl perfektní reflexivní zákrok. O dvě minuty později však vyústily přibývající fauly hostujícího celku v penaltu. K její exekuci se postavil Wágner a přesnou střelou k pravé tyči ji proměnil. Ani po druhé inkasované brance se brněnský celek nedokázal vzchopit a vytvořit si výraznější šance a Středočeši tak mohli zápas v klidu dohrát.

Tabulka F:NL
Tabulka F:NLLivesport