Navrátilec Pekhart odpověděl na Jugasův gól a odvrátil porážku Legie, skóroval i Černý

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Navrátilec Pekhart odpověděl na Jugasův gól a odvrátil porážku Legie, skóroval i Černý

Pekhart se prosadil hned ve svém druhém utkání po návratu do Legie.
Pekhart se prosadil hned ve svém druhém utkání po návratu do Legie.Profimedia
Tomáš Pekhart (33) skóroval hned ve svém druhém utkání po návratu do Legie Varšava. Ve 20. kole polské Ekstraklasy zařídil český útočník remízu 2:2 s Cracovií Krakov, když odpověděl po pár minutách na gól obránce hostů Jakuba Jugase (30). Pro něj to byla první ligová branka po téměř pěti letech, naposledy se trefil v dubnu 2018 ještě v dresu Slavie. V Nizozemsku se už posedmé v sezoně gólově prosadil Václav Černý (25) z Twente.

Pekhart přišel na hřiště v 60. minutě krátce poté, co Legia neproměnila penaltu. Celek z polské metropole prohrával od deváté minuty, až 10 minut před koncem vyrovnal Maik Nawrocki. Vzápětí poslal hosty znovu do vedení Jugas, ale v 87. minutě se prosadil Pekhart.

Reprezentační útočník v prosinci skončil po téměř čtyřech měsících v tureckém Gaziantepu a vrátil se do Legie, se kterou předtím získal dva mistrovské tituly a v sezoně 2020/21 se s 22 brankami stal nejlepším střelcem polské ligy.

Černý sedmou brankou v sezoně pomohl celku z Enschede v Eredivisie k domácí výhře 3:0 nad Volendamem. Krajní záložník se dotáhl na nejlepšího střelce týmu Rickyho van Wolfswinkela.

Černý oslavuje svůj sedmý ligový v sezoně
Černý oslavuje svůj sedmý ligový v sezoně@fctwente

Twente neprohrálo už 12. ligové utkání v řadě a v tabulce je páté, na vedoucí Feyenoord ztrácí šest bodů.