Nosková v Adelaide dominovala, v největším čtvrtfinále kariéry vyzve Azarenkovou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nosková v Adelaide dominovala, v největším čtvrtfinále kariéry vyzve Azarenkovou

Nosková v Adelaide dominovala, v největším čtvrtfinále kariéry vyzve Azarenkovou
Nosková v Adelaide dominovala, v největším čtvrtfinále kariéry vyzve AzarenkovouProfimedia
Linda Nosková (18) pokračuje na silně obsazeném podniku WTA 500 v Adelaide ve skvělých výkonech a poprvé v kariéře vyhrála na nejvyšším okruhu čtyři zápasy po sobě. Češka si v souboji kvalifikantek poradila 6:2, 6:2 s Američankou Claire Liuovou (22) a postoupila do svého největšího čtvrtfinále. O vyrovnání maxima na této úrovni bude usilovat proti Viktorii Azarenkové (33).

Linda Nosková si loni na nejvyšší úrovni vyzkoušela jen pár turnajů, ale očekává se, že letošní sezonu už stráví hlavně mezi elitou. Češka prožívá v Adelaide, kde si zajistila návrat do Top 100 žebříčku, parádní vstup do nového tenisového roku a má na dosah vyrovnání svého maxima (loňské semifinále na Livesport Prague Open).

V australské metropoli klidně mohla skončit hned na úvod kvalifikačních bojů, mečbol Anny Kalinské však odvrátila a rozjela se ke skvělým výkonům. Ve finále kvalifikace smetla Anastasii Potapovovou, v prvním kole hlavní soutěže si vyšlápla na světovou osmičku Darju Kasatkinovou, proti níž slavila svůj premiérový skalp Top 20, a dnes v souboji kvalifikantek nedala šanci Američance Claire Liuové.

Přemožitelce Kateřiny Siniakové ze závěrečného kola kvalifikační fáze nabídla v obou setech jeden brejkbol. Obě hrozby však zlikvidovala, sama využila čtyři z pět šancí na brejk a po hodině a čtvrt se mohla radovat z postupu.

V pátek čeká rodačku z Bystřičky na Vsetínsku největší čtvrtfinále v kariéře, druhé na turnajích WTA. Ve svém debutu v hlavních soutěžích podniků série 500 bude pokračovat premiérovým soubojem s Viktorií Azarenkovou. Bývalá světová jednička a dvojnásobná grandslamová šampionka po setech 6:2, 7:5 zastavila Qinwen Zheng.

Mezi nejlepší osmičkou doplnila Markétu Vondroušovou, která zítra vyzve nasazenou dvojku Arynu Sabalenkovou.

Přehled zápasu Nosková – Liuová 2:0