Nosková prošla v nabitém Adelaide kvalifikací, Siniaková se z ní po kolapsu nedostala

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nosková prošla v nabitém Adelaide kvalifikací, Siniaková se z ní po kolapsu nedostala

Linda Nosková
Linda NoskováProfimedia
Linda Nosková (18) vstoupila do nové sezony zvládnutou kvalifikací na nabitém podniku v Adelaide a poprvé v kariéře si zahraje hlavní soutěž turnajů série WTA 500. V bojích o hlavní fázi vyřadila dvě ruské tenistky, ve finále kvalifikace přehrála Anastasii Potapovovou (21). Neuspěla naopak Kateřina Siniaková (26), vítězka ankety Zlatý kanár uhrála od stavu 6:0, 3:3 jen jeden game.

Nosková v předchozí sezoně sbírala hlavně zkušenosti a jako bonus si odbyla premiéru na dospělých grandslamech. Zaregistrovala své první výhry na nejvyšším okruhu, zazářila postupem do semifinále Livesport Prague Open a debutovala v elitní stovce pořadí.

Na začátku nového tenisového roku toho zatím využívá. Prošla dvoukolovou kvalifikací výborně obsazeného podniku v australském Adelaide a zajistila si tak první kariérní start v hlavních soutěžích akcí série WTA 500.

Výsledky a program ženské části turnaje v Adelaide

Rodačka z Bystřičky na Vsetínsku v bojích o hlavní soutěž vyřadila dvě ruské tenistky. Zatímco v předchozím kole proti Anně Kalinské odvracela mečbol a zdolala ji až v tie-breaku rozhodujícího dějství, proti Anastasii Potapovové měla od začátku navrch. Utkání s aktuálně 43. hráčkou pořadí zakončila šesti vyhranými gamy v řadě a za hodinu a čtvrt ji porazila 6:3, 6:2.

V hlavní fázi Adelaide International vyzve nasazenou trojku Darju Kasatkinovou z Ruska a v pavouku doplní krajanky Karolínu Plíškovou a Markétu Vondroušovou.

Finále kvalifikace naopak nezvládla Siniaková. Vítězka ankety Zlatý kanár byla proti Američance Claire Liuové až do stavu 6:0, 3:3 jasně lepší, jenže ve zbytku zápasu uhrála už jen jeden game. Padla 6:0, 3:6 a 1:6 a tři měsíce starou porážku z Monastiru soupeřce neoplatila.