Nosková v Lyonu potvrdila roli favoritky a prošla kvalifikací. Porazila i Kužmovou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Nosková v Lyonu potvrdila roli favoritky a prošla kvalifikací. Porazila i Kužmovou
Nosková v Lyonu potvrdila roli favoritky a prošla kvalifikací. Porazila i Kužmovou
Nosková v Lyonu potvrdila roli favoritky a prošla kvalifikací. Porazila i KužmovouProfimedia
Linda Nosková (17) na druhém ze tří letošních turnajů prošla kvalifikací a usazuje se mezi širší světovou špičkou. V hale v Lyonu Češka neztratila v dvoukolovém sítu ani set, v neděli si v rozhodujícím utkání poradila 6:3, 6:2 se Slovenkou Viktórií Kužmovou (24).

Linda Nosková zahájila sezonu parádním vystoupením na turnaji WTA 500 v Adelaide, kde si vyšlápla na Viktorii Azarenkovou či Ons Jabeurovou a po sérii šesti výher prošla z kvalifikace až do svého prvního finále. V něm nestačila až na světovou pětku Arynu Sabalenkovou, jež potvrdila životní formu i na následném Australian Open a získala první grandslamový titul.

Sama Nosková o premiérový start na úvodním grandslamu sezony přišla. V době uzávěrky startovní listiny byla těsně pod čarou, divokou kartu od pořadatelů nedostala a v kvalifikaci neuspěla. V Melbourne do ní zasáhla pouhé dva dny po finálové porážce v Adelaide a s Kanaďankou Katherinou Sebovovou prohrála ve třech setech.

Rodačka ze Vsetína tak měla po návratu domů dostatek času na aklimatizaci a přípravu na dva halové turnaje v Evropě. Také v Lyonu sice ještě musela o místo mezi elitou bojovat v kvalifikaci, ale letos už podruhé zrádným sítem prošla. A neztratila přitom ani set.

Po sobotní výhře nad domácí hráčkou z až šesté světové stovky Margaux Rouvroyovou si v neděli bez větších potíží poradila i s Viktórií Kužmovou. Slovenku, jež si minulý týden zahrála finále na podniku ITF W40 v estonském Tallinu, přehrála po 52 minutách hry 6:1, 6:4 a svou letošní bilanci vylepšila na 8:2.

Do hlavní soutěže vstoupí 56. hráčka světa Nosková už v pondělí a dnešní dolosování rozhodlo o tom, že vyzve bývalou světovou jedničku a dvojnásobnou grandslamovou šampionku Garbiňe Muguruzaovou startující na divokou kartu. Dlouhodobě se trápící Španělka letos prohrála všechny tři zápasy, od triumfu na Turnaji mistryň 2021 jen dvakrát vyhrála dva zápasy po sobě a pouze dvakrát za posledních devět měsíců porazila hráčku TOP 60.

Z českých tenistek se v Lyonu představí také Tereza Martincová, ale štěstí při včerejším losu se k ní otočilo zády. Češka, jež na všech třech letošních turnajích vypadla v 1. kole a v Melbourne skončila na raketě Sabalenkové, hned na úvod vyzve domácí nasazenou jedničku, světovou pětku a vítězku loňského Turnaje mistryň Caroline Garciaovou. Nasazenou dvojkou je obhájkyně titulu Shuai Zhang z Číny.

Detail zápasu Nosková – Kužmová 2:0