Pastrňákův gól Bostonu na výhru nestačil, v NHL zazářil pěti body Hertlův parťák Couture

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pastrňákův gól Bostonu na výhru nestačil, v NHL zazářil pěti body Hertlův parťák Couture

Pastrňákův gól Bostonu na výhru nestačil, v NHL zazářil pěti body Hertlův parťák Couture
Pastrňákův gól Bostonu na výhru nestačil, v NHL zazářil pěti body Hertlův parťák CoutureProfimedia
Ani další, v pořadí už 38. gól Davida Pastrňáka (26) Bostonu nestačil na vítězství. Bruins padli podruhé v řadě, když tentokrát nestačili v prodloužení na Floridu (3:4). V dresu Panthers si připsal asistenci Radko Gudas (32), který tak ukončil šest zápasů dlouhé čekání na bodový zápis. O pozornost se v NHL však přihlásil především Logan Couture (33). Kapitán San Jose se podepsal po pět branek svého týmu (2+3) a dovedl Sharks k výhře 6:4 v Pittsburghu. Jeho týmový parťák Tomáš Hertl (29) opět nebodoval.

Florida – Boston 4:3p

Florida třikrát vyrovnala jednobranovou ztrátu a na 2:2 upravil ve 49. minutě Sam Bennett z protiútoku, který založil Gudas. V závěru přiblížil Pastrňák Boston k výhře, když se prosadil střelou zápěstím z mezikruží a vstřelil 38. gól sezony. Aleksander Barkov ale poslal zápas trefou tři sekundy před koncem třetí třetiny do prodloužení, které rychle ukončil Sam Reinhart. Lídr NHL tak prohrál poprvé v ročníku dvě utkání za sebou.

"Měli jsme dvakrát možnost vyhodit puk a nepovedlo se," komentoval trenér Bostonu Jim Montgomery nepovedený závěr normální hrací doby. "Soupeř hrál druhý zápas ve druhém dni a překvapilo mě, že nás ve třetí třetině přehrál. Byl odhodlanější, častěji měl puk. Nevyrovnali jsme se mu v touze vyhrát. Ale to se stává, když se hraje tolik zápasů. Ve spoustě předchozích utkání jsme soupeře v tomhle směru předčili," doplnil kouč.

Edmonton – Chicago 7:3

Petr Mrázek inkasoval poprvé v šesté minutě, když jej překonal Tyson Barrie v přesilové hře od modré čáry. Na začátku prostřední části vyrovnal Jason Dickinson, ale Edmonton odskočil v rozmezí 27. až 34. minuty na 5:1. Barrie a Zach Hyman se prosadili po dorážkách, Leon Draisaitl využil z blízka početní převahu a individuální akcí se blýskl Connor McDavid. Lídr produktivity NHL, který má na kontě 92 bodů (41+51) v 50 utkáních, si vybruslil od zadního mantinelu před branku a bekhendem zvýšil.

V závěrečné třetině se měnilo skóre na obou stranách dvakrát. Mrázek nestačil na střelu Evandera Kanea z levého kruhu a ještě jej překonal spoluhráč Seth Jones, od jehož chráničů se odrazilo do sítě nahození Ryana McLeoda ze záporného úhlu. Ostravský rodák dostal sedm branek potřetí v sezoně.

V závěru utkání se dočkal nečekaného debutu v NHL Matt Berlin. Záložní gólman, který chytá za Univerzitu Alberta a s Edmontonem příležitostně trénuje, podepsal v den zápasu zkušební kontrakt poté, co kvůli nemoci nebyl k dispozici Stuart Skinner. I vzhledem k vývoji utkání jej trenér Jay Woodcraft na návrh hráčů včetně McDavida poslal do hry na poslední dvě a půl minuty.

"Myslel jsem si, že vtipkují, když mi sdělili, abych se připravil. Rychle jsem se protáhl, několikrát zhluboka nadechl a šel do brány. Srdce mi strašně rychle bušilo," líčil Berlin. "Celý den byl hektický. Učil jsem se na pondělní zkoušku z psychologie, když jsem se dozvěděl pár hodin před zápasem, že potřebují, abych dělal náhradního gólmana. A skončilo to neuvěřitelně. Nezapomenu na to po zbytek života," řekl Berlin, který chytil i jednu střelu.

Další výsledky NHL

Logan Couture zařídil dvěma góly a třemi asistencemi výhru San Jose 6:4 v Pittsburghu. Kanadský útočník, který si pěti body v zápase NHL vytvořil osobní maximum, zlomil v 56. minutě nerozhodný stav 4:4. Jeho spoluhráč Erik Karlsson si vedle gólu připsal i padesátou přihrávku v 51. utkání sezony. Této mety dosáhl rychleji mezi obránci naposledy Sergej Zubov v roce 1994. Tomáš Hertl k vítězství bodově nepřispěl.

Tampa Bay porazila na svém ledě Los Angeles 5:2 a dvanáctou domácí výhrou v řadě překonala klubový rekord. Hlavním strůjcem vítězství byl Nick Perbix, který připravil tři branky.

Semjon Varlamov kryl 44 střel včetně trestného střílení a dovedl New York Islanders k výhře 2:1 v prodloužení nad Vegas. Ruský gólman sebral gól skvělým zákrokem hokejkou Riellymu Smithovi, který zakončoval do prázdné branky.

David Rittich naskočil ve 47. minutě do brankoviště Winnipegu, který podlehl Philadelphii 0:4, a ze tří střel neinkasoval. Vejmelka, který minule vychytal čisté konto, tentokrát zůstal na střídačce Arizony. Pavel Francouz kryl záda Alexandaru Georgijevovi, který dovedl Colorado k výhře 4:2 nad St. Louis.