Plíšková se na turnaji v Tokiu do čtvrtfinále nepodívá, nestačila na Martičovou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Plíšková se na turnaji v Tokiu do čtvrtfinále nepodívá, nestačila na Martičovou

Plíšková v Tokiu skončila na raketě Chorvatky Martičové.
Plíšková v Tokiu skončila na raketě Chorvatky Martičové.Profimedia
Karolína Plíšková (30) do čtvrtfinále v Tokiu nepostoupila. Světová dvacítka a vítězka turnaje z roku 2018 podlehla ve druhém kole 3:6, 4:6 Chorvatce Petře Martičové (31).

Po úvodní hladké výhře nad bulharskou kvalifikantkou Isabellou Šinikovovou nestačila zkušená Češka na Petru Martičovou. Proti Chorvatce využila jen jeden z deseti brejkbolů a po hodině a půl prohrála 3:6, 4:6.

Plíšková se v úvodu druhé sady dostala do vedení 2:0, nicméně záhy o brejk přišla a bylo srovnáno na 2:2. V dlouhém pátém gamu neproměnila žádnou ze čtyř šancí na brejk a další možnost už nedostala.

V osmém vzájemném střetnutí už popáté prohrála a v japonské metropoli nenaváže na triumf ze svého posledního startu v roce 2018. "Karolína je skvělá hráčka a v minulosti mě několikrát porazila, takže jsem očekávala těžký zápas. Za výhru jsem moc šťastná," řekla Martičová.

V závěru druhého setu začalo pršet, a kdyby šlo utkání do třetí sady, muselo by se dohrávat pod zataženou střechou Ariake Colisea. "Doufala jsem, že budeme hrát pod otevřeným nebem. Při mečbolu ale začalo pršet opravdu hustě, takže jsem měla velkou radost, že jsem ten bod získala," uvedla Martičová.

Letošním maximem bývalé světové jedničky Plíškové zůstávají dvě semifinále. Poslední finále si zahrála loni v srpnu v Montréalu, poslední titul slavila v lednu 2020 v Brisbane.

Po jediném vystoupení v Asii se dvacátá hráčka světa Plíšková vrátí domů, kde ji po týdnu volna čeká domácí akce v Ostravě. Následně se přesune do amerického San Diega, po kterém je přihlášena i do mexické Guadalajary.

Statistiky utkání Plíšková - Martičová

Na Martičovou ve čtvrtfinále čeká Číňanka Shuai Zhang, která už včera vyřadila světovou desítku Caroline Garciaovou z Francie. Japonští fanoušci naopak přišli o svou hvězdu Naomi Ósakaovou, jež kvůli nemoci odstoupila před zápasem 2. kola. Do čtvrtfinále tak bez boje postoupila Beatriz Haddadová Maiaová z Brazílie.