Plíšková v Adelaide prošla kvalifikací, hlavní soutěž si zajistili i Martincová a Lehečka

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Plíšková v Adelaide prošla kvalifikací, hlavní soutěž si zajistili i Martincová a Lehečka

Plíšková si v Adelaide vybojovala postup do hlavní soutěže.
Plíšková si v Adelaide vybojovala postup do hlavní soutěže.Profimedia
Karolína Plíšková (30) musela poprvé od srpna 2014 do kvalifikačních bojů a v Adelaide do hlavní soutěže prošla bez ztráty setu. Bývalá světová jednička a nyní 31. hráčka žebříčku si ve finále poradila s Američankou Shelby Rogersovou (30) 6:4, 6:3. Rozšířit české řady se pokusí ještě Kateřina Siniaková (26). Účast v hlavní fázi posledních generálek na Australian Open si zajistili také Tereza Martincová (28) v Hobartu a Jiří Lehečka (21) v Aucklandu.

Karolína Plíšková se před cestou do Melbourne přihlásila na obě akce v Adelaide. Zatímco v úterý uhrála v prvním kole hlavního losu jen čtyři gamy s Jelenou Ostapenkovou, víkendovou kvalifikaci na dalším podniku série WTA 500 zvládla suverénně a bez ztráty setu.

Bývalá světová jednička momentálně figuruje na 31. místě žebříčku. Přesto musela poprvé od srpna 2014 do kvalifikačních bojů, neboť se na největší z posledních generálek před Australian Open přihlásilo 18 z 23 nejvýše postavených hráček pořadí a divokou kartu nedostala.

Češka v ani jednom ze dvou zápasů neztratila set, dohromady trefila 25 es a odvrátila 11 z 12 brejkbolů. Ve finále proti Američance Shelby Rogersové zlikvidovala všech šest hrozeb a sama využila obě šance. Na postup a vítězství 6:4, 6:3 potřebovala jen hodinu a 12 minut.

Přehled zápasu Plíšková – Rogersová 6:4,6:3

V hlavní soutěži tak doplnila Petru Kvitovou, která se nakonec po odhláškách mimo jiné Igy Šwiatekové a Ons Jabeurové stala nasazenou dvanáctkou a vyzve v souboji wimbledonských šampionek Jelenu Rybakinovou, a Barboru Krejčíkovou, jež čeká na soupeřku z kvalifikace. Tou může projít ještě Kateřina Siniaková.

Martincová se kvalifikovala v Hobartu, Lehečka v Aucklandu

Bez ztráty jediného setu prošla kvalifikací také Tereza Martincová na WTA 250 v tasmánském Hobartu. Nasazená dvojka si ve finále proti Kaje Juvanové poradila se všemi pěti brejkboly a Slovinku smetla 6:0, 6:2. V hlavní soutěži se tak přidala k nasazené jedničce Marii Bouzkové a vstoupí do ní duelem s Laurou Siegemundovou.

Přehled zápasu Martincová – Juvanová 6:0,6:2

Všech šest setů naopak potřeboval Jiří Lehečka, ačkoli byl na turnaji ATP 250 v novozélandském Aucklandu v obou zápasech kvalifikace jasným favoritem. Český tenista si po Janovi Choinském poradil i s Facundem Bagnisem, antukového specialistu přehrál 6:2, 3:6, 6:1 a může se těšit na účast v hlavní fázi.

Přehled zápasu Lehečka – Bagnis 6:2,3:6,6:1