Plzeň – Inter Milán 0:2. Džeko rozparovač. Gólem a nahrávkou sestřelil Viktorii

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Plzeň – Inter Milán 0:2. Džeko rozparovač. Gólem a nahrávkou sestřelil Viktorii
Aktualizováno
Plzeň – Inter Milán 0:2. Džeko rozparovač. Gólem a nahrávkou sestřelil Viktorii
Plzeň – Inter Milán 0:2. Džeko rozparovač. Gólem a nahrávkou sestřelil ViktoriiAFP
Ani druhý zápas v letošním ročníku Ligy mistrů fotbalistům Plzně nevyšel. Po porážce s Barcelonou tým trenéra Michala Bílka (57) na vlastním hřišti padl s Interem Milán 0:2, výhru zařídil gólem a nahrávkou Edin Džeko (36). Domácí hráli od 61. minuty v deseti, vyloučen byl Pavel Bucha (24).

Navzdory absencím v hostující ofenzivě dával český mistr soupeři najevo až příliš velký respekt, který Nerazzurri po zásluze potrestali. Nejdříve si Jan Sýkora ve 13. minutě koledoval o červenou kartu, když před vápnem sejmul nabíhajícího Denzela Dumfriese.

O sedm minut později si na zakončení na pravé straně šestnáctky počkal Džeko a křižnou střelou poslal Inter do vedení. Bývalý hráč Teplic vstřelil Viktorii již 10. gól v kariéře, což se mu proti žádnému jinému celku nepovedlo. A nemuselo zůstat jen u toho, kdyby 36letý kanonýr těsně před pauzou nezakončil protiútok pokusem přímo do připraveného Jindřicha Staňka.

Statistiky utkání Viktoria Plzeň - Inter Milán

Klenot v domácí bráně musel zazářit i na začátku druhého dějství, kdy jej v krátkém časovém sledu ohrozili hlavičkou Robin Gosens a střelou k levé tyči slovenský reprezentant Milan Škriniar. Ani Staňkovy zákroky však Interu cestu za vítězstvím nezkomplikovaly, jelikož Bucha v 61. minutě šlapákem sestřelil Nicola Barellu, což rozhodčí po konzultaci s kolegy u videa ohodnotil červenou kartou.

Paradoxně až v oslabení se Plzeň dostala alespoň k náznaku velké šance, Sýkora však branku netrefil. Přesnou mušku měl naopak Dumfries, který v 70. minutě přesně zakončil protiútok a zvýšil na konečných 2:0.

Livesport hráč utkání: Edin Džeko (Inter)

Tabulky Ligy mistrů

Další utkání Ligy mistrů