Plzeň – Sparta. Poslední tři bitvy: Šestadvacet střel, tři gólmani Sparty i červené karty

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Plzeň – Sparta. Poslední tři bitvy: Šestadvacet střel, tři gólmani Sparty i červené karty

Plzeň – Sparta. Poslední tři bitvy: Šestadvacet střel, tři gólmani Sparty i červené karty
Plzeň – Sparta. Poslední tři bitvy: Šestadvacet střel, tři gólmani Sparty i červené kartyProfimedia
Patnácté kolo FORTUNA:LIGY nabízí pořádný šlágr. Úřadující šampion z Plzně se po prestižním utkání s Barcelonou v Lize mistrů utká v domácí Doosan aréně se Spartou, která čeká na ligový zápas už 10 dní. Posledním duelem Letenských bylo pražské derby se Slavií, původně plánovaný zápas se Slováckem se musel odložit. Předchozí bitvy Viktorie se Spartou se nesly v ofenzivním duchu, ve třech zápase padlo 12 gólů.

11. září 2021, Plzeň Sparta 3:2

Počet střel: 13:13, na branku: 4:8

Duel hraný na začátku minulé sezony se nesl v duchu návratu trenéra Pavla Vrby do Plzně. Do Doosan arény dorazil se Spartou v rámci 7. kola, jenže už po osmnácti minutách byl svědkem úvodní trefy Jeana-Davida Beauguela. Po půlhodině hry obstaral druhou trefu Plzně Mosquera, a ačkoliv hosté zásluhou Karlssona snížili, ve druhé půli pojistil vítězství Viktorie Jan Sýkora. Nic na něm nezměnila ani branka střídajícího Drchala těsně před koncem. 

Nutno dodat, že zápas byl veden oboustranně v ofenzivním duchu, Sparta více držela míč (60%) a ve statistikách vyčnívalo 26 pokusů o střelu, přičemž 12krát mířil balon mezi tyče. K vidění bylo kromě pěti gólů i čtrnáct rohových kopů, z nichž ale ani jeden z celků nedokázal skórovat. Zápas se musel přerušovat kvůli rasistickým pokřikům z kotle Sparty směrem na plzeňské hráče.

Podrobnosti k utkání

13. února 2022, Sparta Plzeň 2:2 

Zásahy brankářů: 7:1

Únorové setkání dvou elitních českých klubů proběhlo na Letné kvůli covidovým opatřením bez diváků, fanoušci ale vyrazili sledovat zápas třeba do autokina na Strahov. Samotný duel měl pak podobný start jako na podzim. Po dvaceti minutách hlavou propálil Holce Tomáš Chorý, v 53. minutě rozehráli hosté rohový kop a Lukáš Hejda, taktéž hlavou, poslal hosty do dvougólového vedení. To ale i přes značnou aktivitu Viktorky nevydrželo.

Sparta za celé utkání sice vyslala na branku Plzně jen tři střely, hned dvě z nich ale nakonec skončily za zády gólmana Staňka. Ze strany Letenských se vše podstatné odehrálo v závěru zápasu, když na posledních 24 minut přišel na hřiště Bořek Dočkal. Snížení nejprve přinesl Pavelka a v nastavení zařídil Spartě bod Hložek. O vybojovaný bod se výrazně zasloužil i Dominik Holec. Brankář domácích sice v první půli chyboval, ale v závěru několikrát svůj tým udržel ve hře o body. Kromě inkasované žluté karty si na své konto připsal sedm úspěšných zásahů.

Podrobnosti k utkání

8. května 2022, Plzeň Sparta 3:0

Červené karty: 1:1

Třetí zápas, třetí gólman. Po Nitovi a Holcovi tentokrát dostal příležitost v bráně Sparty Milan Heča. Ale k úspěchu to nevedlo. Do třetice to byl drtivý nástup Plzně a hotovo bylo už po půlhodině hry, a to přesto, že domácí již v té chvíli hráli v oslabení. Po osmi minutách otevřel skóre Jean-David Beauguel, o třináct minut později jej napodobil Milan Havel a ve 34. minutě udeřil i další obránce Lukáš Hejda.

V tu chvíli hrála Plzeň už osm minut jen v deseti, protože rozhodčí Černý vyloučil záložníka Buchu za zákrok na unikajícího Peška. Ani Sparta ovšem nedohrála v plné sestavě, neboť krátce po pauze obdržel druhou žlutou v utkání Ladislav Krejčí. Vyloučen byl však nesprávně, komise mu následně červenou kartu škrtla a Krejčí tak mohl nastoupit hned v dalším kole na domácí půdě proti Slovácku.

Podrobnosti k utkání

Posledních pět vzájemných soubojů.
Posledních pět vzájemných soubojů.Flashscore