Po pěti letech zpátky na slavné scéně? Rosola dělí jediná výhra od účasti na Wimbledonu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Po pěti letech zpátky na slavné scéně? Rosola dělí jediná výhra od účasti na Wimbledonu
Lukáš Rosol by se po pěti letech mohl znovu představit na Wimbledonu
Lukáš Rosol by se po pěti letech mohl znovu představit na WimbledonuProfimedia
Tenista Lukáš Rosol (36) porazil ve druhém kole kvalifikace Wimbledonu Američana Christophera Eubankse 7:6, 6:4 a jediná výhra jej dělí od prvního startu na londýnské trávě v hlavní soutěži po pěti letech. Ve třetím kole je i Zdeněk Kolář (25), jemuž ve druhém setu skrečoval Španěl Mario Vilella.

Šestatřicetiletý Rosol, jenž v roce 2012 v All England Clubu senzačně vyřadil Španěla Rafaela Nadala, na posledních třech challengerech skončil již po prvním zápase, předtím vypadl v druhém kole kvalifikace v Ženevě. V areálu v Roehamptonu ale 278. hráč světa zatím neztratil ani set.

Proti Eubanksovi, který je v žebříčku o více než sto míst výš, Rosol v první sadě odvrátil za stavu 4:5 setbol a poté uspěl v tie-breaku. V deváté hře druhého setu bývalý český daviscupový reprezentant nevyužil tři mečboly a poprvé v utkání přišel o servis, hned vzápětí ale zápas na popáté ukončil.

Rosolovou poslední překážkou bude 191. hráč žebříčku Argentinec Renzo Olivo. Všech šest českých tenistek vypadlo už v úterním 1. kole kvalifikace.