Pocta pro golfistku Melichovou. Po triumfu v Berouně si zahraje British Open

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pocta pro golfistku Melichovou. Po triumfu v Berouně si zahraje British Open

Golfistka Melichová si zahraje na posledním majoru sezony.
Golfistka Melichová si zahraje na posledním majoru sezony.Profimedia
Jana Melichová (24) dostala pozvánku na British Open, poslední letošní turnaj kategorie major. Vítězka červnového podniku Ladies European Tour v Berouně bude na skotském hřišti Muirfield startovat od 4. do 7. srpna.

"Pozvánka na takový turnaj je pro mě poctou. Hrát první major zrovna ve Skotsku je úžasné," uvedla v tiskové zprávě talentovaná hráčka, která po nečekaném berounském triumfu přestoupila mezi profesionálky.

Start na AIG Women's Open označila za těžkou zkoušku. "Pár turnajů jsem už na linksech hrála. Většinou bylo náročné se přizpůsobit, ale když jsme s reprezentací hrály mistrovství Evropy na Royal County Down, tak jsem měla pocit, že mi to tam sedlo a konečně šlo. Snad si něco z toho vezmu v Muirfieldu, kde jsem nikdy nebyla, ale už se nemůžu dočkat," řekla Melichová.

Před majorem v tomto týdnu odehraje Scottish Open, společnou akci Ladies European Tour a LPGA v Ayrshire. V poli 144 hráček bude jedinou Češkou, turnaj začne ve čtvrtek.

British Open je jedním ze dvou evropských a celkově pěti majorů dámské sezony, dosud na něm hrála jen Klára Spilková. Letošní turnaj nabízí prize money 6,8 milionu dolarů, loňský titul z Carnoustie obhajuje Švédka Anna Nordqvistová. Do kvalifikace je přihlášená Kristýna Napoleaová.