Polsko po výhře nad Českem schytalo debakl 59:89, Finy vedli Markkanen a Salin

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Polsko po výhře nad Českem schytalo debakl 59:89, Finy vedli Markkanen a Salin

Polsko po výhře nad Českem schytalo debakl 59:89, Finy vedli Markkanen a Salin
Polsko po výhře nad Českem schytalo debakl 59:89, Finy vedli Markkanen a SalinProfimedia
Polští basketbalisté den po vítězství nad českým týmem utrpěli na mistrovství Evropy debakl od Finska 59:89. Severský tým kolem hvězdného pivota Lauriho Markkanena (25) se po úvodní porážce od Izraelců po prodloužení dočkal na turnaji v pražské skupině D první výhry.

Markkanen tentokrát nastřílel 17 bodů, o jeden ho předčil spoluhráč Sasu Salin, který skóroval pouze z tříbodové vzdálenosti. Finové nasázeli celkem 17 trojek, v polském dresu se žádný hráč nedostal přes osm bodů.

Dvě vítězství ze dvou zápasů mají zatím na kontě jen Němci coby pořadatelé skupiny B. Na čtvrteční výhru nad Francií navázali proti Bosně, kterou porazili 92:82. Soupeři nepomohlo k úspěchu ani 30 bodů Džanana Musy.

Stříbrní olympijští medailisté Francouzi druhou porážku nepřipustili, ale na výhru nad Litvou se nadřeli, než zvítězili 77:73. Strůjcem výhry bronzového týmu z posledního MS byl s 27 body rozehrávač New Yorku Knicks Evan Fournier, který jako jediný ve svém týmu zaznamenal dvojciferný bodový příspěvek.

Ve skupině A byl nejlepším střelcem zápasu Černá Hora - Belgie (76:70) bývalý nymburský hráč Retin Obasohan, ale jeho 25 bodů bylo proti Černohorcům málo. Vítěze táhl Bojan Dubljevič s 21 body a 11 doskoky.

Základní skupiny EuroBasketu

Ani Bulharům nestačil skvělý individuální výkon Aleksandara Vezenkova, který dal 28 bodů a doskočil 15 míčů. Z druhé výhry v Tbilisi se radovali Turci (101:87).

V milánské skupině C podruhé uspěli Ukrajinci, jimž nejtěsnější výhru nad Estonskem 74:73 zajistil 55 sekund před koncem dvoubodovým košem rozehrávač Ilja Sidorov.

Program EuroBasketu