Porada elit v čele s Woodsem. Téma? Jak dostat nejlepší golfisty z LIV zpět pod PGA Tour

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Porada elit v čele s Woodsem. Téma? Jak dostat nejlepší golfisty z LIV zpět pod PGA Tour

Tiger Woods údajně odmítl nabídku hrát LIV Golf přesahující 700 milionů dolarů.
Tiger Woods údajně odmítl nabídku hrát LIV Golf přesahující 700 milionů dolarů.Profimedia
Hvězdný Tiger Woods (46) a další elitní golfisté z PGA Tour si domluvili schůzku, na které se budou radit, jak čelit nové konkurenční sérii LIV Golf. Jednat budou tento týden ve Wilmingtonu, kde ve čtvrtek začne turnaj BMW Championship. Woods do jeho dějiště dorazil, i když v soutěži nestartuje.

"Je to porada o tom, jak dostat dvacítku nejlepších hráčů světa na stejnou stranu, aby PGA Tour byla dál nejlepším produktem v profesionálním golfu," řekl nejmenovaný golfista stanici ESPN.

Série LIV je financovaná Saúdskou Arábií a hráčům nabízí štědré odměny a volnější kalendář. Z PGA Tour přetahuje hvězdy jako bývalé světové jedničky Phila Mickelsona, Dustina Johnsona či Brookse Koepku, na což dosud dominantní okruh reagoval jejich vyloučením. Dosud posledním "úlovkem" je letošní vítěz British Open a druhý hráč světového žebříčku Australan Cameron Smith, který by měl za přestup dostat 100 milionů dolarů (2,4 miliardy korun).

Woods možnost hrát LIV Golf odmítl, i když mu zástupci seriálu údajně nabídli přes 700 milionů dolarů (asi 17 miliard korun).