Porážce Atalanty přihlížel z lavičky odchovanec Brna. Zima byl u výhry Turína

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Porážce Atalanty přihlížel z lavičky odchovanec Brna. Zima byl u výhry Turína

Aktualizováno
Lecce si doma překvapivě vyšláplo na Atalantu.
Lecce si doma překvapivě vyšláplo na Atalantu.Profimedia
Atalanta ve 14. kole Serie A překvapivě narazila v Lecce, odkud si veze prohru 1:2. Z českého pohledu není bez zajímavosti fakt, že na lavičku poražených se poprvé dostal i brněnský odchovanec Lukáš Vorlický (20). AS Řím ztratil v Sassuolu za remízu 1:1, byť se 10 minut před koncem ujal vedení. Fiorentina vyhrála v lize potřetí za sebou, Antonín Barák (27) hrál proti Salernitaně poslední čtvrthodinu. U výhry Turína nad Sampdorií byl celé utkání David Zima (22).

Lecce – Atalanta 2:1

Triumf Lecce se zrodil mezi 27. a 29. minutou první půle, kdy slepené góly vstřelili Federico Baschirotto a jeho jmenovec Di Francesco. Celek z Bergama se poté zmohl už pouze na snížení, a premiérově v ročníku si tak připsal dvě po sobě jdoucí porážky. Z hostující lavičky náhradníků poprvé v kariéře sledoval ligové utkání záložník Vorlický, který z Brna do Itálie odešel už v roce 2018.

Sassuolo – AS Řím 1:1

Vlci z Říma už se málem radovali z vítězství, v 80. minutě totiž na hřišti Sassuola otevřel skóre Tammy Abraham. Ten ukončil střelecký půst a možná ještě zamotal hlavu kouči anglické reprezentace, který má ve čtvrtek jmenovat nominaci na mistrovství světa. V dresu domácích však stihl pět minut nato srovnat Andrea Pinamonti. Favorizovaní svěřenci Josého Mourinha tak ztrátou dvou bodů posun mezi elitní čtyřku.

Fiorentina – Salernitana 2:1

Fiorentina si na vlastní půdě poradila se Salernitanou 2:1 a prodloužila tak sérii vítězství již na pět soutěžních klání – tři v lize a dvě v Evropské konferenční lize. Domácím ovšem nechybělo mnoho a o sérii přišli. Ještě v 81. minutě totiž trval vyrovnaný stav, ke kterému přispěl i bývalý hráč Fialek Krzysztof Piatek, jenž asistoval na srovnávací trefu. Hrdinou týmu z Toskánska se však nakonec stal střídající Luka Jovič, jenž v závěru vsítil vítězný gól.

Inter – Boloňa 6:1

Inter na San Siru roznesl Boloňu 6:1, o vítězství rozhodl třemi brankami již v prvním poločase. Ústřední postavou byl Federico Dimarco, který prožil první dvougólový večer v profesionální kariéře. Nerazzurri tak dokázali v posledním domácím utkání před mistrovstvím světa alespoň trochu napravit svou reputaci po předchozí prohře s Juventusem.

FC Turín – Sampdoria 2:0

Turín s Davidem Zimou v základní sestavě zvítězil nad trápící se Sampdorií 2:0. O třech bodech ve prospěch Býků rozhodl v prvním poločase srbský záložník hostující z Marseille Nemanja Radonjič. Na něj navíc po změně stran navázal Nikola Vlašič a definitivně pojistil tři body pro Turínské. Celek z Janova se tak nadále krčí na předposlední příčce, navíc s jediným vítězstvím.

Aktuální tabulka Serie A
Aktuální tabulka Serie AFlashscore