Prosinec v Univerzitní lize: Top zápas, neporažení Black Dogs, Engineers a Riders

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Prosinec v Univerzitní lize: Top zápas, neporažení Black Dogs, Engineers a Riders

Prosinec v Univerzitní lize: Top zápas, neporažení Black Dogs, Engineers a Riders
Prosinec v Univerzitní lize: Top zápas, neporažení Black Dogs, Engineers a RidersULLH
V prosinci 2022 se v Univerzitní lize odehrálo pouhých 12 zápasů, i tak bylo k vidění mnoho speciálních momentů. Kdo zazářil, kde se konaly velké zápasy a kdo jede na univerziádu? To vše se dozvíte v souhrnu ULLH posledního měsíce minulého roku.

Hned tři celky nenašly přemožitele

Nejvíc bodů posbírali v posledním měsíci roku Black Dogs. Budějovičtí odehráli zápasy proti Ústí, Olomouci a Ostravě, ze kterých si odvezli devět bodů, a soupeřům během nich nadělili 21 branek. Oba dva své zápasy opanovali i pražští Engineers, kteří si připsali cenný skalp Akademiků a smetli Olomouc. Výborný měsíc prožili i pardubičtí Riders, kteří nejprve před domácím publikem přemohli Hanáky a poté zvládli přestřelku s Ostravou (7:6).

Kompletní výsledky ULLH

Jakubcův skvostný bodový zápis

Hokejisté Masaryčky si v zápase proti VUT (9:2) připsali velmi slušné individuální statistiky. Pavel Tomaník vstřelil hattrick a k tomu měl tři nahrávky, jeho týmový kolega Tadeáš Jakubec přidal ještě o branku víc a vytvořil nový rekord počtu bodů v zápase univerzitní ligy, když si připsal v jednom utkání sedm kanadských bodů.

Budějovice si tento měsíc připisovaly cenná vítězství i díky ofenzivním choutkám útočníků. Nejlepším střelcem Jihočeského celku byl v prosinci Matouš Masopust, který si připsal sedm přesných zásahů včetně hattricku proti North Wings (8:5). Třemi góly v jednom utkání se zaskvěl i Tomáš Vochozka.

Štekr slavil druhou nulu

K vidění byla v prosinci i jedna vychytaná nula, kterou si připsal Jonáš Štekr z Plzně. Akademici se v zápase s UK Hockey Prague (2:0) rychle dostali do vedení a díky parádní defenzivě čisté konto uhlídali, Štekr se navíc zaskvěl více než 30 přesnými zásahy.

Vyhrocené derby

Velké utkání se konalo v Pardubicích, kde se odehrál Top zápas semestru. Do Enteria arény dorazilo přes tisíc fanoušků a ti ve skvělé kulise hnali Riders k vítězství proti Olomouci (6:2), které může být v závěrečném souboji o play off velmi cenné.

Brno žije hokejem. Dokázal to i Hokejový souboj univerzit, který se nekonal ve Winning Group Aréně, ale Za Lužánkami, kam si našlo cestu 530 fanoušků. Ve skvělé atmosféře sledovali výhru HC MUNI nad Cavaliers 9:2. Šlo o velmi vyhrocené městské derby, rozhodčí rozdali 226 trestných minut hned za několik šarvátek.

Novinky v lize

Velmi citelnou ztrátu budou v novém roce pociťovat nejen pražští Engineers, ale i celá liga. Zranil se totiž nejlepší gólman ligy Josef Havel, který bude chybět zhruba pět týdnů, trápí jej kolenní vazy.

Tři hráči z univerzitní ligy se probojovali do finální nominace na univerziádu, ULLH budou v Lake Placid reprezentovat Štěpán Kučera a Patrik Vašíček z HC MUNI a k nim se připojí Dominik Ficek z BO Ostrava. Ženský vysokoškolský tým navíc povede Jakub Peslar, který je lodivodem týmu BO Ostrava Vítkovice Steel.

Aktuální tabulka ULLH
Aktuální tabulka ULLHLivesport

Univerzitní liga pokračuje už 9. ledna.