Provod před Ballkani připomněl Sivasspor: Z penalty bylo haló, všem jsem se omluvil

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Provod před Ballkani připomněl Sivasspor: Z penalty bylo haló, všem jsem se omluvil
Provod před Ballkani připomněl Sivasspor: Z penalty bylo haló, všem jsem se omluvil
Provod před Ballkani připomněl Sivasspor: Z penalty bylo haló, všem jsem se omluvil
Profimedia
Zahozená penalta z úvodního duelu Evropské konferenční ligy na hřišti Sivassporu je minulostí, slávista Lukáš Provod (25) se za ni spoluhráčům omluvil a soustředí se na čtvrteční domácí zápas proti Ballkani. Souboj s kosovským šampionem považuje za extrémně důležitý z pohledu boje o postup. Na tiskové konferenci promluvil i o tom, jak je na tom zdravotně po březnovém návratu po těžkém zranění.

"Penaltu jsem hodil za hlavu pár hodin po zápase. Omluvil jsem se spoluhráčům i trenérům, protože to velké haló, které potom nastalo, bylo hodně způsobené i mnou. Kdybych penaltu proměnil a vyhráli bychom 2:1, nikdo by se nad tím tolik nepozastavoval, i když to nebyl dobrý výkon. Takhle se o tom hodně napsalo," řekl Provod.

"My jsme si utkání samozřejmě rozebrali, nebyl to od nás vůbec dobrý zápas. Bylo to takové zrcadlo, že se na výkon musíme ve venkovních zápasech soustředit a snažit se hrát stejně jako doma. Všem jsem se za penaltu omluvil, všichni se za mě postavili a pomohli mi to překonat. Takže teď jedeme dál," doplnil slávistický středopolař.

Úvodní domácí duel skupiny proti Ballkani považuje za stěžejní v boji o postup. "Extrémně důležitý zápas, musíme se na něj dobře připravit. Postupový klíč je daný zápasy doma. Když je budeme vyhrávat a něco přivážet z venku, nemělo by se stát, že nepostoupíme. Zápas je hodně důležitý a my k němu tak přistoupíme," ujišťoval.

Kosovského nováčka hlavní fáze pohárů nepodceňuje. "I pro nás je to neznámý tým. Včera jsme viděli část jejich zápasu s Kluží. Nebude to vůbec jednoduché, soupeř se stejně jako my musel dostat přes tři předkola, což prokazuje kvalitu. Jejich styl bude jiný, než na který jsme zvyklí z ligy. Snaží se hrát fotbalově, zakládají hodně odzadu. Nastoupíme doma, kde si teď hodně věříme, přijde hodně fanoušků, vyprodaný stadion, hodně se na to těšíme."

Provod se v březnu po vážném zranění vrátil na trávníky a cítí se stále lépe. Po zápasech se ale ještě musí šetřit. "Cítím se stoprocentně zdravý, můj stav se s minutami a časem posouvá směrem k lepšímu. Rozdíl je pořád v tom, že tělo na extrémní zátěž nereaguje tak, jak jsem byl zvyklý a jak bych si představoval. Byl jsem zvyklý si hodně přidávat, ale někdy musím naopak ubrat," prozradil.

"Když se necítím stoprocentně, byl by nesmysl pro mě jít dva dny po utkání do plného tréninku. Funguje to třeba tak, že jdu do 70 procent tréninků a někdy chodím s fyzioterapeuty. Absolvuju nějakou regenerační jednotku v posilovně nebo jdu rovnou na lehátko. Věřím tomu, že brzy budu schopný odehrát dva celé zápasy v týdnu," doplnil.

Reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý ho zařadil mezi náhradníky pro nadcházející zápasy Ligy národů s Portugalskem a ve Švýcarsku. "Samozřejmě věřím, že bych mohl být dodatečně povolaný. Ale je to spíš otázka na trenéra Šilhavého. Já to mohu ovlivnit jen tím, že se budu snažit hrát co nejlíp. To se přesně budu snažit dělat a uvidíme, jak to dopadne," uvedl Provod.

Zápas Slavia – Ballkani s audiokomentářem

Program 2. kola Evropské konferenční ligy