Ronaldo si na premiéru musí počkat, Al-Nassr překročil legionářskou kvótu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Ronaldo si na premiéru musí počkat, Al-Nassr překročil legionářskou kvótu
Ronaldo si na premiéru musí počkat, Al-Nassr překročil legionářskou kvótu
Ronaldo si na premiéru musí počkat, Al-Nassr překročil legionářskou kvótuReuters
Cristiano Ronaldo (37) si bude muset chvíli počkat na svůj debut v Al-Nassru. Saúdskoarabský klub totiž angažováním portugalského útočníka překročil kvótu pro legionáře a před jeho zařazením na soupisku bude muset nejprve mužstvo jeden cizinec opustit.

Ronaldo stále není zaregistrován v novém klubu. Pětinásobný vítěz Zlatého míče je totiž devátým cizincem v kádru Al-Nassr, přičemž v saúdskoarabské lize jich v jednom týmu může působit nejvýše osm. V Al-Nassr hrají například kolumbijský brankář David Ospina, Brazilci Luiz Gustavo a Anderson Talisca či kamerunský útočník Vincent Aboubakar .

Podle místních médií hvězdnému Portugalci pravděpodobně uvolní místo uzbecký záložník Džaloliddin Mašaripov. "V současnosti probíhají jednání o prodeji jednoho z hráčů, ale ještě nejsou na konci," uvedl nejmenovaný zdroj z prostředí klubu.

Hrozí i převedení trestu

Rovněž není jasné, zda si Ronaldo bude muset odpykat trest ještě z působení v Manchesteru UnitedAnglická fotbalová asociace (FA) mu v listopadu udělila dvouzápasový distanc za to, že po dubnovém zápase s Evertonem vyrazil jednomu z fanoušků z ruky mobil. Saúdská fotbalová asociace vzkázala agentuře AFP, aby všechny otázky ohledně Ronaldova trestu směřovala na Al-Nassr.

Ronaldův nový klub ve čtvrtek nemohl odehrát ligový zápas proti Al Ta'ee. Hustý déšť totiž způsobil výpadek elektřiny na stadionu a domácí tým přeložil duel o 24 hodin. "Zápas se nemohl konat, protože silný déšť způsobil elektrické výpadky na osvětlení. Vzhledem k bezpečnosti hráčů a všech účastníků byl zápas odložen na pátek," uvádí se v prohlášení saúdské Pro League. Pětadvacetitisícový Mrsool Park v Rijádu byl ve čtvrtek vyprodán.