Ruudovi se v Asii dál nedaří, nejvýše nasazený v Tokiu skončil hned na antukáři Munarovi

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ruudovi se v Asii dál nedaří, nejvýše nasazený v Tokiu skončil hned na antukáři Munarovi

Casper Ruud vypadl v Tokiu hned v prvním kole.
Casper Ruud vypadl v Tokiu hned v prvním kole.Profimedia
Finalista dvou letošních grandslamů a třetí hráč světa Casper Ruud (23) v Tokiu senzačně skončil hned v prvním kole a potvrdil, že mu asijské betony zatím vůbec nesedí. Nejvýše nasazený jasně nestačil na antukového specialistu Jaumeho Munara (25), který si připsal teprve druhý skalp Top 10 a v dalším kole změří síly s krajanem Pedrem Martínezem (25).

Casper Ruud zaznamenal od začátku loňské sezony obrovský progres na tvrdých površích. Loni ovládl San Diego, letos hrál finále na Masters v Miami a na US Open a ještě semifinále na Masters v Montréalu, jenže na asijských betonech se mu dál nedaří.

Nor si sice před týdnem v Soulu připsal své premiérové vítězství na asijských podnicích ATP, nicméně vypadl už ve čtvrtfinále s pozdějším šampionem Jošihitem Nišiokou, a v Tokiu dokonce prohrál hned s antukovým specialistou Jaumem Munarem.

Posledních 10 zápasů Caspera Ruuda
Posledních 10 zápasů Caspera RuudaFlashscore

Finalista dvou letošních grandslamů, který se mohl před pár týdny stát světovou jedničkou, čtyřikrát ztratil servis a na Španěla nestačil jasně 3:6 3:6. Horní čtvrtina pavouka je tak bez nasazených, dnes překvapivě dohrál i Alex de Minaur, který podlehl Soonwoo Kwonovi.

Munar, jenž si připsal svůj teprve druhý skalp Top 10, bude o své třetí hardové čtvrtfinále na této úrovni bojovat s krajanem Pedrem Martínezem.

Vítěz srpnového Masters v Cincinnati Borna Čorič vstoupil do turnaje výhrou 6:4 7:6(4) nad Thanasim Kokkinakisem, Australana v prvním vzájemném duelu zdolal bez ztráty podání po více než dvou hodinách boje. Na čtvrtfinále bude útočit v premiérovém souboji s Brandonem Nakashimou, Američan před dvěma týdny v San Diegu slavil první titul.