Šéf UFC odtajnil detaily Procházkova zranění: Rameno mu zničili, když ho nahazovali

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Šéf UFC odtajnil detaily Procházkova zranění: Rameno mu zničili, když ho nahazovali
Jiřího Procházku čeká po operaci dlouhá rekonvalescence.
Jiřího Procházku čeká po operaci dlouhá rekonvalescence.Profimedia
Zatímco se český MMA bojovník Jiří Procházka (30) vrátil domů s vážným zraněním, a galavečer UFC 282 bude sledovat jen na dálku u televize, prozradil šéf organizace MMA Dana White detaily toho, jak aktér hlavního zápasu a úřadující šampion organizace UFC v polotěžké váze k újmě přišel.

Procházka odpočítával poslední dny do své první obhajoby titulu v polotěžké váze, jenže v tréninku utrpěl vážné zranění ramene. 

Zatímco český bojovník na sociálních sítích avizoval, že by se chtěl vrátit do půl roku, prezident UFC Dana White sdělil v podcastu Paddyho Pimbletta trochu jiné informace. Celý dialog zveřejnil web mmafighting.com

Zranění se podle Whitea sice stalo v době, kdy Procházka trénoval na odvetu s Gloverem Teixeirou, hlavní poškození ramene však podle něj způsobil neodborný zákrok přítomných.

"Stalo se to tak, že mu rameno vyskočilo a nějací chlapi v posilovně se mu ho snažili vrátit zpátky do kloubního pouzdra. To se roztrhlo a rameno je úplně zničené. Říkám to vám, říkal jsme to i jemu a říkám to všem bojovníkům: Ať se vám stane cokoliv, sedněte auta a jeďte do nemocnice. Všechno zaplatíme," horoval White v rozhovoru, který okořenil peprnými slovy.

"Tu noc, kdy se to celé stalo, jsme ho nechali prohlédnout naším doktorem. Ten doslova řekl, že za všechny roky v UFC je to nejhorší zranění ramene, které viděl," prohlásil White a dodal: "Je to hodně ošklivé. Jiří je ale divoch a i tak chtěl bojovat. Říkám mu: Ne, nemůžeš bojovat, chlapče, pořádně sis to natrhl."

Procházka dostal doporučení na léčbu a dlouhou a poctivou rekonvalescenci. "Náš doktor říká, že je třeba to začít brát realisticky. Říkal jsem Jiřímu, že nechci, aby na sebe vyvíjel takový tlak, že bude mít pocit, že se musí vrátit za pět nebo šest měsíců a znovu si zničit rameno. Musí si vzít čas, podstoupit správnou operaci a dělat vše podle rad lékařů. Tu noc se jsme se pak domluvili, že nebudeme držet jeho divizi a uvolníme titul."

A Teixeira, který mohl Procházku z trůnu sesadit? "Na sto procent je Glover další na řadě. Zápas mu byl nabídnut, ale nechtěl ho přijmout. Takže pravděpodobně dojde ke dvěma zápasům, než se Jiří vrátí,” prozradil White s tím, že o uvolněný post šampiona v polotěžké váze se v Las Vegas střetnou Jan Blachowicz a Magomed Ankalajev a vítěz se popasuje s Teixeirou.