Roglič s lehkostí vyhrál Kolem Burgosu a ovládl všechny čtyři závody, které letos absolvoval

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Roglič s lehkostí vyhrál Kolem Burgosu a ovládl všechny čtyři závody, které letos absolvoval

Primož Roglič poprvé v kariéře vyhrál Kolem Burgosu.
Primož Roglič poprvé v kariéře vyhrál Kolem Burgosu.@JumboVismaRoad
Účasti v závodech si pečlivě vybírá a v letošní sezoně na nich zatím drží stoprocentní bilanci. Primož Roglič (33) zvítězil v pětidenní generálce na Vueltu, na Kolem Burgosu kromě celkového pořadí ovládl i dvě individuální etapy a týmovou časovku se stájí Jumbo-Visma. Slovinec přidal do svých palmarès už 77. výhru v kariéře a 20. celkový triumf v etapovém závodě.

Roglič se představil po dlouhé závodní pauze. Naposledy startoval na Giru d'Italia, na kterém slavil výhru koncem května. Předtím opanoval Kolem Katalánska a Tirreno-Adriatico.

V závodu Kolem Burgosu se bývalý skokan na lyžích dostal do čela po vítězství v třetí etapě, o den dříve s týmem vyhrál časovku družstev. Další prvenství Roglič přidal v závěrečné páté etapě závodu kategorie ProSeries. Ve finiši porazil kolegy z úniku Brita Adama Yatese a Rusa Alexandra Vlasova, který skončil celkově druhý se ztrátou 39 sekund.

Na Vueltě bude s Rogličem startovat i další hvězda Jumbo-Visma úřadující dvojnásobný šampion Tour de France Dán Jonas Vingegaard. Nizozemská stáj může jako první mít v jedné sezoně vítěze všech tří Grand Tours.

Výsledky Kolem Burgosu