Siniaková si na turnaji v Méridě zahraje semifinále, Cocciarettovou dorazila kanárem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Siniaková si na turnaji v Méridě zahraje semifinále, Cocciarettovou dorazila kanárem

Kateřina Siniaková se pokusí probojovat do svého osmého finále na okruhu WTA.
Kateřina Siniaková se pokusí probojovat do svého osmého finále na okruhu WTA.@ATP
Nejlepší deblistka světa Kateřina Siniaková (26) v mexické Méridě porazila 6:1, 5:7, 6:0 Elisabettu Cocciarettovou (22) a oplatila jí porážku z loňské Budapešti. O osmé singlové finále na turnajích WTA si Češka zahraje s další Italkou Giorgiovou (31).

Siniaková – Cocciarettová 2:1

Siniaková si zhruba týden po deblovém triumfu na Australian Open při tréninku lehce poranila zápěstí a přišla o start na halovém turnaji v Linci. Nyní je ale zpátky na kurtech a na novém turnaji WTA 250 v mexické Méridě postoupila už přes tři soupeřky. Dvěma z nich dokonce nadělila kanára.

Po skreči Ukrajinky Lesji Curenkové a dvousetové výhře nad s Belgičankou Ysalinou Bonaventureovou si poradila i s Elisabettou Cocciarettovou. O čtyři roky mladší Italku ve svém prvním čtvrtfinále od loňského září porazila 6:1, 5:7 a 6:0 a oplatila jí porážku z loňské antuky v Budapešti.

Po snadno vyhraném prvním setu 47. singlistka světa Siniaková v druhé sadě celkem třikrát nepotvrdila brejk. Naposledy za stavu 5:4, kdy podávala na postup, o servis přišla čistou hrou. Následně prohrála i další dva gamy a musela bojovat dál. V třetím dějství ale prohrála už jen devět míčků.

Rodačka z Hradce Králové vylepšila svou letošní bilanci včetně zápasů v kvalifikacích na 7:3, pouze jednou prohrála z pozice papírové favoritky. V hlavní soutěži vyhrála počtvrté a podruhé po využití mečbolu, ke dvěma vítězstvím jí soupeřky pomohly skrečí.

V semifinále, které si naposledy zahrála loni v polovině září cestou za třetím titulem ve slovinské Portoroži, bude poslední nasazená hráčka v soutěži Siniaková usilovat o své celkově 8. finále na okruhu WTA proti Camile Giorgiové. S o pět let starší Italkou prohrává ve vzájemné bilanci 1:2, ale už pět let spolu nehráli.

Skončily nejvýše nasazené

Giorgiová ve čtvrtfinále zaznamenala svou nejjednoznačnější výhru na okruhu WTA, když poprvé neztratila ani game. Drtivě 6:0, 6:0 deklasovala druhou nasazenou Američanku Sloane Stephensovou, jež naopak poprvé v kariéře utrpěla dva kanáry a nenavázala na své první výhry v sezoně.

Před dvojkou Stephensovou vypadla i nejvýše nasazená Magda Linetteová. Polská semifinalistka letošního Australian Open ve čtvrtfinále prohrála 2:6, 4:6 s Rebeccou Petersonovou, které podlehla potřetí ze čtyř vzájemných duelů.

Švédská kvalifikantka si o třetí finále a první mimo Čínu (v roce 2019 triumfovala v Nanchangu a Tianjinu) zahraje s Američankou Caty McNallyovou, která si poradila s Australankou Kimberly Birrellovou.