Siniaková na turnaji v Tampicu skončila ve čtvrtfinále, nestačila na Zhuovou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Siniaková na turnaji v Tampicu skončila ve čtvrtfinále, nestačila na Zhuovou

Siniakovou nyní čeká účast na Turnaji mistryň.
Siniakovou nyní čeká účast na Turnaji mistryň.Profimedia
Kateřina Siniaková (26) v generálce na Turnaj mistrů ve čtyřhře, který v Texasu startuje už v pondělí, skončila ve čtvrtfinále. Česká tenistka na podniku WTA 125k v mexickém Tampicu nestačila na Číňanku Lin Zhu (28), které podlehla 4:6, 5:7.

Siniaková po sobotním vypadnutí v semifinále čtyřhry na turnaji WTA 1000 v Guadalajaře "vyplnila" týden před před Turnajem mistryň singlovou účastí na další akci v Mexiku.

A start na menším podniku WTA 125k v Tampicu účel splnil. Čtvrtá nasazená Češka se udržela v zápasovém rytmu a připsala si dvě vítězství a jednu porážku. Po dvousetových výhrách nad Američankou Alyciou Parksovou a Polkou Magdalenou Frechovou vypadla ve čtvrtfinále s šestou nasazenou Číňankou Lin Zhu.

Přehled zápasu Siniaková - L. Zhu

Rodačka z Hradce Králové, jež před měsícem v Portoroži ukončila pětileté čekání na 3. titul z turnajů WTA, v prvním vzájemném duelu přišla šestkrát o podání a využila jen čtyři z 13 brejkbolů. Po hodině a tři čtvrtě prohrála 4:6 a 5:7.

Nyní už se Siniaková přesune do texaském Fot Worth, kde od pondělí 31. října budou s krajankou Barborou Krejčíkovou plnit roli největších favoritek v soutěži deblistek.

Číňanka Lin Zhu se v semifinále střetne s Elisabettou Cocciarettovou. Italská tenistka v Mexiku vyhrála druhou třísetovou bitvu během dvou dnů, po zdolání Marie Bouzkové otočila i souboj s Kolumbijkou Mariou Camilou Osoriovou.

O druhé místo ve finále svedou souboj Polka Magda Linetteová, jež ve čtvrtfinále zastavila nejvýše nasazenou Belgičanku Elise Mertensovou, a Kanaďanka Rebecca Marinová, která vyřadila krajanku Leylah Fernandezovou.