Osmifinále nevyšlo, Siniaková v Guadalajaře končí. Postup slaví pouze Bouzková

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Osmifinále nevyšlo, Siniaková v Guadalajaře končí. Postup slaví pouze Bouzková

Aktualizováno
Osmifinále nevyšlo, Siniaková v Guadalajaře končí. Postup slaví pouze Bouzková
Osmifinále nevyšlo, Siniaková v Guadalajaře končí. Postup slaví pouze BouzkováProfimedia
Tenistka Kateřina Siniaková (26) se do osmifinále turnaje v mexické Guadalajaře neprobojovala, Italce Martině Trevisanové (28) podlehla 0:6, 6:4, 3:6. Do osmifinále naopak postoupila Marie Bouzková (24), která porazila 6:3 a 6:1 Camilu Osoriovou (20) z Kolumbie. O čtvrtfinále si zahraje s Ljudmilou Samsonovovou (23) z Ruska.

Šestadvacetiletá Siniaková prohrála s Trevisanovou poprvé v kariéře. Nepodařilo se jí navázat na letošní vítězství nad italskou tenistkou z Portorože, kde rodačka z Hradce Králové celý turnaj vyhrála.

Siniaková vstoupila do utkání špatně a o dva roky starší Trevisanová jí v prvním setu udělila za dvacet minut "kanára". Také ve druhé sadě prohrála česká tenistka první dvě hry, poté se jí však podařily čtyři brejky a vynutila si rozhodující set.

V něm už byla semifinalistka letošního Roland Garros Trevisanová na servisu stoprocentní. Naopak Siniaková dvakrát o podání přišla a přesně po dvou hodinách hry duel ztratila.

Statistiky utkání Siniaková - Trevisanová

Postup Bouzkové

První set Bouzková rozhodla brejkem za stavu 2:2, druhá sada byla ještě jednoznačnější. Češka od skóre 1:1 vyhrála pět gamů za sebou a zahraje si o první čtvrtfinále od července.

Další soupeřkou Bouzkové, která si v únoru na předchozím turnaji v Guadalajaře zahrála finále, bude Ruska Samsonovová. S ní se zatím v kariéře utkala dvakrát a má s ní vyrovnanou bilanci.

Statistiky utkání Bouzková - Osoriová

Hradecká se loučila

Poslední zápas v kariéře odehrála Lucie Hradecká. Sedmatřicetiletá česká tenistka nestačila s Čan Chao-čching z Tchaj-wanu v úvodním kole čtyřhry na lotyšsko-ukrajinský pár Jelena Ostapenková, Ljudmila Kičenoková po setech 4:6, 1:6.

Hradecká oznámila plánovaný konec kariéry v Guadalajaře během nedávného turnaje Agel Open v Ostravě. Poslední duel po boku Čan Chao-čching prohrála za hodinu a čtyři minuty.

Výsledky turnaje v Guadalajaře