Sinner a Alcaraz naznačili, že mohou od "velké trojky" převzít tenisové žezlo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sinner a Alcaraz naznačili, že mohou od "velké trojky" převzít tenisové žezlo

Budou Sinner (vlevo) s Alcarazem předvádět divákům podobně velkolepé bitvy jako zástupci "velké trojky"?
Budou Sinner (vlevo) s Alcarazem předvádět divákům podobně velkolepé bitvy jako zástupci "velké trojky"?Profimedia
Zápas čtvrtého kola Wimbledonu mezi Jannikem Sinnerem (20) a Carlosem Alcarazem (19) ukázal, že tenis může být v dobrých rukou i poté, co "velká trojka" Roger Federer (40), Rafael Nadal (36) a Novak Djokovič (35) definitivně skončí. Oba mladí hráči doufají, že jejich pohledný nedělní souboj bude znamenat začátek nové rivality a velkolepých grandslamových bitev.

Sinner postoupil po vítězství nad Alcarazem 6-1 6-4 6-7, 6-3 poprvé ve Wimbledonu do čtvrtfinále. Jak mladý Ital, tak jeho španělský vrstevník dali divákům na centrálním kurtu dost možná nahlédnout do tenisové budoucnosti.

Vždyť na otázku, zda by mohli předvádět podobně nezapomenutelné duely jako Federer, Nadal a Djokovič, Sinner odpověděl: "Doufejme, že tomu tak bude. Věřím, že to, co jsme dnes předvedli, byl tenis na skvělé úrovni. Myslím, že pro tenis je skvělé, že tu máme nová jména, nové hráče." Mimochodem, světovému hráči č. 13 bude v úterním zápase o semifinále Wimbledonu stát v cestě Djokovič...

Sinner by se s Alcarazem rád utkával v pozdějších fázích grandslamů, ideálně ve finále. "Bohužel jsme museli hrát už ve čtvrtém kole. Dnes jsem postoupil já, ale třeba to příště bude jinak."

Alcaraz, sedmý hráč žebříčku ATP, prohrál od stavu 1:1 v úvodním setu sedm her v řadě a přiznal, že se s touto situací těžko vyrovnával. "Začal jsem být hodně nervózní, hrát na centrálním kurtu pro mě není snadné. Jannik to zvládal lépe než já, ty nervy a tlak," uvedl.

"Ale tady ve Wimbledonu jsem se cítil opravdu dobře. Začínám si říkat, že bych mohl být na trávě skvělým hráčem. Budu se snažit být dlouhá léta jedním z nejlepších tenistů na světě. Jannik už jím samozřejmě je a ve špičce se bude držet ještě mnoho let. Doufám, že naše soupeření bude na vysoké úrovni,” dodal Španěl.