Sivasspor vyhrál v Kluži a je o skóre za Slavií, Slovan padl v Jerevanu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Sivasspor vyhrál v Kluži a je o skóre za Slavií, Slovan padl v Jerevanu
Aktualizováno
Max Gradel proměňuje penaltu, kterou rozhodl o výhře Sivassporu v Kluži 1:0.
Max Gradel proměňuje penaltu, kterou rozhodl o výhře Sivassporu v Kluži 1:0.@Sivasspor
Sivasspor, který před týdnem vybojoval domácí remízu se Slavií 1:1, vyhrál ve druhém vystoupení skupinové fáze Evropské konferenční ligy na hřišti Kluže 1:0. V tabulce skupiny G se zařadil na druhé místo o skóre právě za pražský tým. Nice v Bělehradě remizovalo s Partizanem 1:1 a oba týmy tak ve skupině D, kde je i Slovácko, uhrály druhý nerozhodný výsledek.

O triumfu Sivassporu, který na úvod soutěže doma remizoval se Slavií 1:1, rozhodl Max Gradel proměněnou penaltou z 28. minuty. Kluž branku nedala, přestože tureckého soupeře přestřílela 26:9. Rumunský tým má na kontě jeden bod, v příštím kole se za tři týdny představí v Edenu.

Statistiky utkání Kluž – Sivasspor

Tabulka skupiny G

Nice v Bělehradě výborně začalo a už ve druhé minutě vstřelil gól Joe Bryan. Partizan si už v závěru poločasu vytvořil slibné šance a v 60. minutě srovnal Fousseni Diabate. Francouzské mužstvo se 6. října v Uherském Hradišti utká se Slováckem.

Statistiky utkání Partizan – Nice

Tabulka skupiny D

West Ham vyhrál v Silkeborgu 3:2 a skupinu B vede s šesti body. Obránce Vladimír Coufal nastoupil v základní sestavě hostů, další český reprezentant záložník Tomáš Souček odehrál závěrečnou půlhodinu.

Dánský tým otevřel skóre už v páté minutě zásluhou Kuska, ale ještě do pauzy "Kladiváři" otočili skóre po penaltě Manuela Lanziniho a brankách Gianlucy Scamaccy a Craiga Dawsona. V 75. minutě snížil Soren Tengstedt, ale West Ham si těsný náskok pohlídal.

Statistiky utkání Silkeborg – West Ham

Tabulka skupiny B

Fiorentina se střídajícím Antonínem Barákem v Istanbulu podlehla Basaksehiru 0:3 a ve skupině A je poslední s jedním bodem. O skóre lepší je lotyšský RFS, který s dalším Čechem Petrem Marešem v základní sestavě v Rize podlehl Hearts 0:1.

Slovan Bratislava prohrál v Jerevanu s Pjunikem 0:2 a ve skupině H je poslední s jedním bodem. Záložník Jaromír Zmrhal byl střídán po prvním poločase, jeho český spoluhráč obránce Jurij Medveděv zůstal na lavičce.

Výsledky 2. kola Evropské konferenční ligy

Kompletní tabulky EKL