Sloužil 41 let, teď končí. Generální manažer Poile opouští hokejový Nashville

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Sloužil 41 let, teď končí. Generální manažer Poile opouští hokejový Nashville
David Poile je dosud jediným generálním manažerem Nashvillu v historii.
David Poile je dosud jediným generálním manažerem Nashvillu v historii.Profimedia
Na konci sezony skončí u hokejistů Nashvillu David Poile (73), nejdéle sloužící generální manažer v historii NHL. Klub na oficiálním webu oznámil, že od července bude Predators z této pozice šéfovat bývalý trenér Barry Trotz.

Třiasedmdesátiletý Poile je generálním manažerem 41. sezonu za sebou. V roce 1997 se stal prvním generálním manažerem Nashvillu v jeho historii, rok předtím, než Predators vstoupili jako nový tým do NHL. Předtím Poile 15 let působil jako generální manažer Washingtonu (1982-1997).

"Jsem nesmírně pyšný na to, čeho organizace Predators během mého působení dosáhla - všechny ty výhry, postup do finále Stanley Cupu (2017) a zisk Prezidentovy trofeje (1998). Ale skoro stejně pyšný jsem na to, že jsem pomohl vytvořit ze 'Smashville' jeden z nejlepších hokejových trhů v NHL," uvedl Poile s prohlášení na klubovém webu.

Torontský rodák Poile se loni na podzim stal prvním generálním manažerem, jenž byl ve funkci ve 3000 zápasech a také jehož tým dosáhl na 1500 výher.

Šedesátiletý Trotz bude působit jako generální manažer poprvé v kariéře. Pod Poileovým vedením byl v letech 1998-2014 trenérem Nashvillu, poté koučoval Washington, který dovedl v roce 2018 k triumfu ve Stanley Cupu, a do loňského roku vedl New York Islanders.