Slováci opět neuspěli, Chorvaté a Nizozemci mají jistou účast ve finále Ligy národů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Slováci opět neuspěli, Chorvaté a Nizozemci mají jistou účast ve finále Ligy národů
Aktualizováno
Plzeňský Erik Jirka svádí ve slovenském dresu souboj s Bělorusem Vladislavem Malkevičem.
Plzeňský Erik Jirka svádí ve slovenském dresu souboj s Bělorusem Vladislavem Malkevičem.Profimedia
Italský trenér Francesco Calzona (53) se ani ve druhém utkání na lavičce slovenské fotbalové reprezentace nedočkal vítězství. Tým kolem Milana Škriniara (27) zakončil své neslavné působení ve 3. skupině Ligy národů C remízou 1:1 s Běloruskem. Ve zcela jiném rozpoložení jsou Chorvatsko a Nizozemsko, které se staly prvními účastníky závěrečného Final Four. Balkánský celek zvítězil 3:1 v Rakousku a vyhrál skupinu A1, Oranjes v derby zemí Beneluxu zdolali Belgii 1:0 a ovládli tabulku čtvrté elitní skupiny.

Chorvaté měli po minulé výhře nad Dánskem postup ve svých rukou a stačilo jim zvítězit v Rakousku. Domácí výběr ještě v úvodu rychle zareagoval na vedoucí gól Luky Modriče, ale v polovině druhé půle dvěma slepenými brankami po hlavičkách rozhodli Marko Livaja a Dejan Lovren. Úřadující vicemistři světa si na rozdíl od Nizozemců zahrají Final Four Ligy národů poprvé.

Nizozemsku vzhledem k vysoké červnové výhře 4:1 v Belgii stačilo v domácí odvetě neprohrát o tři a více branek. Dlouho vyrovnaný zápas rozhodl v 73. minutě hlavičkou po rohu domácí kapitán Virgil Van Dijk. Nizozemci v šesti zápasech skupiny pětkrát zvítězili a jednou remizovali a podruhé prošli do Final Four. V prvním ročníku Ligy národů skončili druzí za vítězným Portugalskem.

Dánům už k postupu nestačilo ani překvapivé vítězství 2:0 nad Francií. Úřadujícím mistrům světa se třetí ročník Ligy národů vůbec nepovedl a ve skupině skončili až třetí o bod před posledním Rakouskem. O zbylých dvou účastnících Final Four, které je na programu v červnu příštího roku, se rozhodne v pondělí a úterý.

Tabulky Ligy národů A

Utkání mezi Slovenskem a Běloruskem se hrálo v srbském městě Bačka Topola, což slovenský svaz zdůvodnil celosvětovou politickou krizí. Krátce před přestávkou se dostali do vedení Bělorusové, kteří měli už jistý sestup do nejnižší ligy D. Skóre otevřel Ivan Bachar a konečný výsledek stanovil v 65. minutě střídající Adam Zreľák.

Výsledek už nemohl nic změnit na tom, že Slováci, kteří ve čtvrtek podlehli doma Ázerbájdžánu, zůstanou v Lize C. Ázerbájdžán v posledním duelu porazil 3:0 Kazachstán, který už měl jistý posun do Ligy B.

Tabulky Ligy národů C

Posun do Ligy C z nejnižší úrovně D1 si dnes zajistilo Lotyšsko díky remíze 1:1 v Andoře.

Tabulky Ligy národů D

Výsledky Ligy národů