Chorvaté zdolali v Lize národů Dány, Slovensko doma nestačilo na Ázerbájdžán

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Chorvaté zdolali v Lize národů Dány, Slovensko doma nestačilo na Ázerbájdžán
Chorvaté zdolali v Lize národů Dány 2:1.
Chorvaté zdolali v Lize národů Dány 2:1.AFP
Fotbalisté Chorvatska zvítězili v pátém kole Ligy národů doma 2:1 nad Dánskem a posunuli se před něj o bod do čela skupiny A1. Ve skupině A4 zůstalo na první pozici Nizozemsko, které uspělo 2:0 v Polsku. Belgie je po domácí výhře 2:1 nad Walesem o tři body pozadu.

Chorvaté vedli od 47. minuty po premiérovém reprezentačním gólu obránce Sosy. V 77. minutě srovnal Eriksen, vzápětí ale přece jen vystřelil domácím tři body střídající Majer, který se prosadil po dvou minutách na hřišti. Vicemistři světa musí k jistotě postupu do závěrečného Final Four vyhrát v neděli v Rakousku.

Statistiky utkání Chorvatsko - Dánsko

Už před pátým kolem bylo jisté, že Francie triumf v Lize národů neobhájí, vítězstvím nad Rakouskem ale oživila šanci na udržení v elitní skupině. Na úvodní Mbappého trefu z 56. minuty navázal další útočník Giroud, jenž se stal ve věku 35 let a 357 dní nejstarším střelcem francouzské reprezentace. Mistři světa mají na dnešního soupeře náskok bodu.

Statistiky utkání Francie - Rakousko

Nizozemsko v červnu ztratilo remízou s Polskem na domácí půdě jediné body v dosavadním průběhu Ligy národů, v odvetě už ale potvrdilo roli favorita. Hosty poslal do vedení v první půli Gakpo a další zásah přidal po hodině hry Bergwijn. Čisté konto při debutu v národním týmu vychytal osmatřicetiletý gólman Pasveer, druhý nejstarší hráč v historii nizozemské reprezentace.

"Oranjes" zakončí skupinu doma proti Belgii, kterou v prvním duelu porazili 4:1. K udržení první pozice a lepší vzájemné bilance jim tak stačí i porážka o tři branky.

Statistiky utkání Polsko - Nizozemsko

Slovensko v premiéře pod italským koučem Calzonou prohrálo doma 1:2 s Ázerbájdžánem, jediný jeho gól dal z penalty plzeňský křídelník Jirka. První místo a postup ze skupiny C3 si zajistil Kazachstán triumfem 2:1 nad Běloruskem. O úroveň výš bude hrát i Turecko, které si pojistilo prvenství ve skupině C2 remízou 3:3 s Lucemburskem.

Další výsledky Ligy národů

Tabulky Ligy národů