Slovácko v přípravě i popáté vyhrálo. Baník poprvé pod Vrbou padnul

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Slovácko v přípravě i popáté vyhrálo. Baník poprvé pod Vrbou padnul
Aktualizováno
Eldar Sehič (vpravo) zaznamenal jediný gól Baníku proti Žilině
Eldar Sehič (vpravo) zaznamenal jediný gól Baníku proti ŽiliněTwitter @fcbanikostrava
Fotbalisté Slovácka porazili druholigový Vyškov 2:0 a zvítězili i v pátém utkání letní přípravy. Ostrava podlehla Žilině 1:3 a s novým trenérem Pavlem Vrbou (58) utrpěla první porážku. Jablonec pod vedením kouče Davida Horejše (45) ani podruhé nestačil na soupeře z nižší soutěže a s Varnsdorfem prohrál 1:2.

Slovácko rozhodlo o výhře nad Vyškovem až ve druhém poločase. Krátce po jeho začátku otevřela skóre irácká posila Doski. V 68. minutě zvýšil Kozák, další letní akvizice účastníka kvalifikace Evropské ligy.

Baník v Havířově prohrával s Žilinou od 10. minuty. Obránce Šehič vyrovnal premiérovým gólem po příchodu z Karviné, ale Gidi ještě do pauzy zvýšil na 2:1 a po pauze ghanský záložník přidal pojistku. Ostravské mužstvo v úvodu přišlo o stopera Lischku, jenž si poranil zadní stehenní sval. Ostrava ve středu vyzve skotského mistra Celtic Glasgow.

"V prvním poločase jsme zaslouženě prohrávali, protože Žilina byla rychlejší, přesnější. K některým věcem jsme jí pomohli svými chybami. Ve druhém poločase už byl zápas vyrovnanější, možná jsme měli míč víc pod kontrolou. Ale Žilina zaslouženě vyhrála," řekl pro klubovou televizi Vrba.

"Samozřejmě dostat gól z rohu je také chyba. To ve fotbale bývá. Možná lepší, že jsme ho dostali teď. Aspoň doufám, že se z toho ponaučíme a příště se to nebude opakovat," přidal bývalý kouč Žiliny.

Jablonec začal přípravu porážkou 1:2 se Žižkovem, který v minulé sezoně sestoupil do třetí ligy. Severočeši stejný výsledek uhráli doma také s druholigovým Varnsdorfem. První branku za Jablonec vstřelil z penalty Šulc, jenž by měl na Střelnici hostovat z Plzně.

"Spokojený jsem s tím, kolik šancí jsme si dneska vytvořili, protože to bylo na tři zápasy. Nespokojený jsem s tím, jak jsme s těmi situacemi naložili. Obrovsky nespokojený jsem s tím, jak jsme reagovali směrem dozadu. Na nás byly dva nakoplé míče, dvakrát to propadne a dostaneme z toho dva nesmyslné góly," uvedl Horejš. "Mrzí nás, že jsme prohráli druhý zápas. Dneska to bylo z naší strany o hodně lepší. Měli jsme hodně brankových příležitostí," dodal jablonecký trenér.

Stoprocentní bilanci v přípravě udržel i Hradec Králové, sparťanský B-tým zdolal 2:1 díky zásahům Prekopa a Vlkanovy. České Budějovice přestřílely dalšího druholigového soupeře Vlašim 6:3. Dvakrát se za Dynamo trefil Zajíc, přesně mířili i Havel, Švec, Krch a Sladký.

Mladá Boleslav zvítězila na druholigovou Jihlavou 4:1. Dvě branky Středočechů zaznamenal Krobot, za domácí skórovali i Skalák s Dancákem. Liberec porazil polskou Lehnici 3:0 po brankách Ghaliho, Rondiče a Kozáka.

Brněnský nováček nejvyšší soutěže remizoval 0:0 se Štýrským Hradcem. Zbrojovka mohla zakončit soustředění v Rakousku i výhrou, ale Fousek v 76. minutě z penalty nepřekonal brankáře Schützenauera.

Olomouc zvítězila v Gliwicích 2:1, už v první čtvrthodině se o góly Hanáků postarali Vraštil s Chytilem. Uspěli také Bohemians 1905, kteří na úvod rakouského soustředění zdolali St. Pölten 3:1 po trefách Hronka, Hály a Hůlky.

Zlín přehrál Trenčín 2:1. Za "Ševce" se v úvodní půlhodině prosadili Fillo s Fantišem. Pardubice rovněž doma remizovaly 2:2 s rezervou Olomouce, nováčkem druhé nejvyšší soutěže.

Teplice v Německu zdolaly třetiligový Hallescher 2:1. Ve druhém poločase severočeské mužstvo otočilo výsledek zásluhou Kodada a Procházky.