Španělsko posledním účastníkem Final Four Ligy národů, hubenou výhru trefil Morata

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Španělsko posledním účastníkem Final Four Ligy národů, hubenou výhru trefil Morata

Španělsko ovládlo těsný duel 1:0.
Španělsko ovládlo těsný duel 1:0.AFP
Fotbalisté Španělska se stali posledním účastníkem Final Four Ligy národů. V přímém souboji o první místo v "české" skupině A2 zvítězili v Portugalsku 1:0 gólem Álvara Moraty (29) z 88. minuty. Svěřenci trenéra Luise Enriqueho (52) po šesti kolech ovládli tabulku o bod před rivalem z Pyrenejského poloostrova.

Portugalci měli v Braze dlouho převahu, ale střely Joty a kapitána Ronalda zneškodnil gólman Simón, Bruno Fernandes zamířil do boční sítě. Španělé odolali domácímu tlaku a těsně před koncem z ojedinělé šance rozhodli. Střídající Nico Williams prodloužil míč hlavou na volného Moratu, jenž snadno zakončil do prázdné branky. Hráči "La Roja" ve Final Four doplnili Italy, Chorvaty a Nizozemce. Turnaj se uskuteční příští rok v červnu.

Statistiky utkání Portugalsko - Španělsko

Do elitní divize A postoupily Srbsko a Skotsko. Srbové v přímém souboji ve skupině B4 vyhráli v Norsku 2:0 po gólech Vlahoviče a Aleksandara Mitroviče. Skotům stačila bezbranková remíza s Ukrajinou na závěr skupiny B1.

Švédsko remizovalo 1:1 se Slovinskem a sestoupilo do Ligy C. První branku vstřelil ve 28. minutě hostující Šeško. Seveřané, kteří pro udržení v "béčku" potřebovali zvítězit, krátce před pauzou vyrovnali gólem Forsberga, ale na obrat už nedosáhli.

Ostatní utkání Ligy národů

Tabulky Ligy národů