Sparta díky Karabcovi a Höjerovi sťala Olomouc, v závěru naskočil Jankto

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sparta díky Karabcovi a Höjerovi sťala Olomouc, v závěru naskočil Jankto

Casper Höjer se trefil ve druhém zápase po sobě, proti Olomouci navíc přidal asistenci.
Casper Höjer se trefil ve druhém zápase po sobě, proti Olomouci navíc přidal asistenci.Profimedia
Bez větších problémů si Sparta doma poradila s Olomoucí. Jako jediné kaňky může brát to, že v závěru první půle sundala nohu z plynu, a že Lukáš Juliš (27) zahodil penaltu. Jinak podala solidní výkon, který v úvodu zápasu přetavil v gól Adam Karabec (19) a 20 minut před koncem Casper Höjer (27). Ten se trefil ve druhém zápase po sobě.

Letenští, kteří v posledních týdnech byli kvůli vypadnutí z evropských pohárů pod silným tlakem, začali zostra. Hned v 11. minutě šli do vedení díky Karabcovi, který s pomocí teče bránícího Ondřeje Zmrzlého poslal do brány Höjerův povedený centr.

Hra se následně uklidnila a vyrovnala, Sparta z nastoleného tempa ubrala. Držela sice míč, ale nepouštěla se do útočných výpadů. Ve 42. minutě se ojediněle propracoval ke střele ze střední vzdálenosti Martin Minčev, který jen o kousek minul levou tyč.

Statistiky zápasu Sparta - Olomouc

Na začátku 55. minuty zakroutil po sklepnutí od spoluhráče míč k levé tyči kapitán Dávid Hancko, gólu ale zabránil slovenský brankář Matúš Macík. A vzápětí se vyznamenal ještě víc, to když Julišovi lapil penaltu odpískanou po faulu na Hancka. Macík poté chyboval při výběhu na centr, avšak přešlap vykompenzoval pěkným zákrokem proti dorážce Caspera Höjera.

Dán si ale spravil chuť v 70. minutě, když parádní bombou z hranice šestnáctky dodal Spartě klid. Na závěr přišel na hřiště i nový muž Jakub Jankto, který si tak odbyl svůj sparťanský debut. Sparta si po vítězství v Českých Budějovicích připsala druhý triumf v ročníku, naopak Sigma druhou porážku v řadě.

Livesport hráč utkání: Casper Höjer (Sparta Praha)