Švýcarsko – Česko 2:1. Rychlé góly, prohra a sestup. Souček nedal penaltu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Švýcarsko – Česko 2:1. Rychlé góly, prohra a sestup. Souček nedal penaltu
Aktualizováno
Česká reprezentace prohrála ve Švýcarsku 1:2.
Česká reprezentace prohrála ve Švýcarsku 1:2.Profimedia
Čeští fotbalisté sestupují z elitní divize Ligy národů. Nezvládli klíčové utkání ve Švýcarsku a podlehli domácímu výběru 1:2. Zápas rozhodly dva slepené góly, český tým znovu nedal penaltu, tentokrát neuspěl Tomáš Souček (27).

Do utkání vstoupili výborně a už v 8. minutě málem gólově oslavil svůj první reprezentační start Adam Vlkanova, který nádhernou ranou z dálky orazítkoval břevno. O čtvrthodiny později zase prověřil domácího brankáře Václav Černý.

Švýcaři se ovšem postupem času dostávali více do hry a ve 29. minutě využili hned své první velké příležitosti –⁠ hlavou otevřel skóre v malém vápně zapomenutý Remo Freuler. Při následné rozehrávce navíc trestuhodně chyboval Lukáš Kalvach a vyslal do úniku Breela Embola, jenž bleskovým navýšením šokoval český národní tým. Ani to ale fotbalisty se lvíčkem na prsou nepoložilo a před pauzou ještě dokázali snížit, když se po pěkné kombinaci prosadil Schick.

Statistiky utkání Švýcarsko - Česko

Na úvod druhé půle byl vinou zranění nucen střídat Tomáš Vaclík, kterého v bráně nahradil Jindřich Staněk. A gólman Plzně musel být rychle ve střehu, v 56. minutě famózním způsobem vytáhl na roh hlavičku Embola. Vzápětí vykřesal naději na srovnání Schick, který se natlačil před soupeře a nechal se ve vápně svalit na zem.

Sám se však po selhání proti Portugalsku k exekuci penalty neměl, a tak si míč na puntík připravil Souček. Ani český kapitán ovšem nebyl úspěšný, s jeho nedůrazným pokusem si poradil Yann Sommer. I v závěru se Češi prezentovali sympatickým výkonem, alespoň čestného srovnání se ovšem nedočkali.

Hráči ze země helvétského kříže tedy potvrdili domácí roli favorita a udrželi si příslušnost v nejvyšší výkonnostní skupině také pro příští ročník. Českému týmu zbyly oči pro pláč, v příští sezoně se totiž představí v Lize B.

Livesport hráč utkání: Breel Embolo (Švýcarsko)

Tabulky Ligy národů