Švýcarsko vyhrálo ve Španělsku a na závěr Ligy národů se s Českem utká o udržení

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Švýcarsko vyhrálo ve Španělsku a na závěr Ligy národů se s Českem utká o udržení
Švýcar Dan Ndoye se snaží udržet míč před Yeremym Pinem.
Švýcar Dan Ndoye se snaží udržet míč před Yeremym Pinem.Profimedia
Švýcarsko překvapivě zvítězilo ve skupině A2 Ligy národů ve Španělsku 2:1. Výběr země helvétského kříže tím odsunul na poslední místo tabulky českou reprezentaci, s níž se v úterý utká doma o udržení mezi elitou. Švýcarům bude stačit remíza. Ve druhé výkonnostní lize Srbsko doma díky hattricku Aleksandara Mitroviče (28) přehrálo Švédy 4:1 a Ukrajina zvítězila v Arménii 5:0.

Švýcary poslal v Zaragoze do vedení v 21. minutě Manuel Akanji. Za "La Roja" srovnal po změně stran Jordi Alba, ale o tři minuty později odpověděl Breel Embolo. Španělsko podlehlo Švýcarům poprvé od mistrovství světa 2010 a po šesti zápasech a ve skupině je druhé o dva body za Portugalci, kteří v pražském Edenu deklasovali Čechy 4:0.

Statistiky utkání Španělsko – Švýcarsko

Tabulka skupiny A2

Mitrovič se dvakrát prosadil už v úvodním dějství, v němž otočil skóre z 0:1 na 2:1. Třígólový večer dokonal krátce po přestávce, konečný výsledek stanovil Lukič. Srbsko se kolo před koncem bodově dotáhlo na Nory, s nimiž se v úterý v Oslu utká o přímý postup do elitní skupiny A.

Norové prohráli ve Slovinsku 1:2. Seveřané sice díky kanonýru Erlingu Haalandovi vedli, ale Slovinci otočili skóre a na poslední místo odsunuli Švédy, jimž hrozí sestup do skupiny C.

Skotsko zdolalo rovněž po obratu Irsko 2:1, vítězný gól vstřelil v 82. minutě z penalty Ryan Christie. Ostrovní celek nadále vede skupinu B1 o dva body před Ukrajinou. Za ni se v Arménii dvakrát trefil Artem Dovbyk. Izrael porazil ve skupině B2 Albánii 2:1.

Tabulky skupin ligy B

O patro níž ve skupině C2 Severní Irsko zdolalo Kosovo 2:1 a Kypr vyhrál 1:0 nad Řeky, kteří už jistě postoupí.

Tabulky skupin ligy C

Výsledky dalších zápasů Ligy národů