Nosková druhou výhru na trávě nepřidala, Samsonovové podlehla ve třech setech

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nosková druhou výhru na trávě nepřidala, Samsonovové podlehla ve třech setech

Linda Nosková podlehla v Bad Homburgu  po třísetovém boji světové patnáctce Ljudmile Samsonovové.
Linda Nosková podlehla v Bad Homburgu po třísetovém boji světové patnáctce Ljudmile Samsonovové.Profimedia
Linda Nosková (18) na turnaji WTA 250 v německém Bad Homburgu na svou první výhru na trávě nenavázala. Ve druhém kole česká teenagerka podlehla po třísetovém boji 4:6, 7:6, 3:6 světové patnáctce Ljudmile Samsonovové (24).

Nosková – Samsonovová 4:6, 7:6, 3:6

Linda Nosková hrála na trávě poprvé minulý týden v Birminghamu, kde prohrála v prvním kole s pozdější šampionkou Jelenou Ostapenkovou z Lotyšska.

Tento týden v německém Bad Homburgu se už 18letá Češka prvního vítězství na zeleném pažitu dočkala, když porazila Ukrajinku Katerynu Baindlovou. Ve druhém kole ale proti papírové favoritce neuspěla, Ljudmile Samsonovové podlehla 4:6, 7:6, 3:6.

Sestřih zápasu Nosková –⁠ Samsonovová
Livesport CZ

Nosková držela v úvodu se světovou patnáctkou krok, ve čtvrté hře ale nevyužila tři brejkboly a následně přišla o servis. Samsonovová zahrála čtyři esa a po 51 minutách získala první set.

Samsonovová zahájila dobře i druhou sadu. Ve třetím gamu získala brejk a vedla. Finalistka letošního turnaje v Adelaide Nosková však díky třem vyhraným hrám za sebou vývoj otočila. Samsonovová si ještě vynutila tie-break, který Češka ovládla 7:4.

Také v rozhodujícím dějství Samsonovová prolomila jako první soupeřčin servis. Nosková sice v sedmé hře snížila na 3:4, Ruska ale znovu kontrovala brejkem a duel uzavřela na servisu čistou hrou.

Pozápasový ohlas Samsonovové
Livesport CZ

45. hráčka světa Nosková si před přesunem na Wimbledon zahraje v Německu ještě čtyřhru. S krajankou Miriam Kolodziejovou zítra vyzvou italsko-argentinské duo Sara Erraniová a Nadia Podoroská. 

Samsonovová, jež si dnes pomohla 16 esy, se ve čtvrtfinále může utkat s další českou tenistkou Kateřinou Siniakovou. Předloňskou finalistku čeká druhé kolo proti Jevgeniji Rodinové až ve středu. 

Ve čtvrtfinále je Varvara Gračovová, která nově reprezentuje Francii. Dvaadvacetiletá rodačka z Moskvy porazila Italku Saru Erraniovou 6:2, 7:5. O francouzské občanství zažádala 43. hráčka světa na konci března, pod novou vlajkou může hrát i v červenci ve Wimbledonu.

Výsledky turnaje WTA v Bad Homburgu