Krejčíková v Zhengzhou zničila Kasatkinovou, letos je ve finále už počtvrté

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Krejčíková v Zhengzhou zničila Kasatkinovou, letos je ve finále už počtvrté

Krejčíková si zahraje už čtvrté letošní finále.
Krejčíková si zahraje už čtvrté letošní finále.Profimedia
Barbora Krejčíková (27) přetavila i svou čtvrtou letošní čtvrtfinálovou účast v postup do finále. Grandslamová šampionka zničila v souboji bývalých členek elitní desítky žebříčku 6:3, 6:0 Darju Kasatkinovou (26) a v neděli zabojuje o svůj třetí letošní a celkově osmý titul. V závěrečném kole změří síly s rozjetou domácí nadějí Qinwen Zheng (21).

Krejčíková – Kasatkinová 6:3, 6:0

Barbora Krejčíková nemá v aktuální sezoně stabilní formu. Předloňská šampionka French Open ovšem potvrdila letošní pravidlo také v Zhengzhou, kde i svou čtvrtou účast mezi nejlepší osmičkou v tomto roce přetavila v postup do finále. Do čínského města přitom nepřijela v nejlepším rozpoložení, na pěti z posledních šesti turnajů nedokázala porazit více než jednu soupeřku a ve čtyřech případech ztroskotala hned po úvodním zápase.

V Zhengzhou využila odstoupení výše postavených hráček a také velmi příznivého losu. Po volnu v prvním kole si poradila s finalistkou předchozího ročníku 2019 Petrou Martičovou, následně jí po prohraném úvodním setu vzdala Lesja Curenková a v semifinálovém souboji bývalých členek TOP 10 pořadí deklasovala za necelou hodinu a půl Darju Kasatkinovou, která v posledních dvou měsících s kolegyněmi z užší špičky jasně prohrává.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Skóre je sice jednoznačné, ale o úvodní set se aktérky tahaly 62 minut. Za to může hlavně maratonský druhý game, v němž Krejčíková nevyužila ani jednu ze šesti brejkbolových šancí. V následující hře zaváhala na servisu, ovšem po rebrejku už žádnou další ztrátu podání nepřipustila.

Druhá sada naopak trvala pouhých 25 minut. Češka v ní získala 12 ze 14 fiftýnů na vlastním servisu, Rusce třikrát sebrala podání a nadělila jí potupného kanára. Set bez ztráty gamu získala poprvé od konce dubna.

Sestřih zápasu Barbora Krejčíková – Darja Kasatkinová.
Livesport

Krejčíková má ve finálových utkáních na nejvyšším okruhu solidní bilanci 7:4, navíc zvládla čtyři z posledních pěti. Konkrétně letos slavila triumf v únoru na WTA 1000 v Dubaji a před měsícem v kalifornském San Diegu, neuspěla naopak v červnu na trávě v Birminghamu.

I druhý ročník Zhengzhou Open může mít českou šampionku. Akce WTA se v tomto dějišti poprvé hrála v roce 2019 a tehdy Karolína Plíšková ve finále porazila Martičovou. Kvůli pandemii a případu Shuai Peng se v následujících třech letech turnaj neuskutečnil.

Pozápasový ohlas Barbory Krejčíkové.
Livesport

"Je skvělé tu vyhrát tři zápasy a být ve finále. V něm hraju s domácí nadějí. Těším se a věřím, že přijde hodně lidí. Myslím, že budou všichni podporovat ji. Budu se snažit co nejvíce bojovat a pokusím se zítra vyhrát," uvedla Krejčíková v pozápasovém rozhovoru.

V neděli sehraje premiérový souboj s Qinwen Zheng. Ani domácí naděje neztratila po cestě do finále jediný set. Vítězka nedávných asijských her v semifinále smetla 6:2, 6:3 Jasmine Paoliniovou a bude usilovat o svůj druhý letošní a zároveň kariérní titul.