Karolína Plíšková v Eastbourne postoupila po obratu, Martincová nepřekvapila

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Karolína Plíšková v Eastbourne postoupila po obratu, Martincová nepřekvapila

Aktualizováno
Karolína Plíšková si připsala první letošní výhru na trávě.
Karolína Plíšková si připsala první letošní výhru na trávě.Profimedia
Karolína Plíšková (31) si připisuje první letošní výhru na trávě. V Eastbourne česká šampionka z let 2017 a 2019 hrála s Belgičankou Elise Mertensovou (27) 6:7, 6:3 a 4:0 ve chvíli, kdy jí soupeřka kvůli bolestem v oblasti levé kyčle vzdala. V prvním kole naopak neuspěla šťastná poražená kvalifikantka Tereza Martincová (28), jež ve večerním duelu podlehla Madison Keysové (28).

Plíšková – Mertensová 6:7, 6:3, 3:0 / skreč

Karolína Plíšková minulý týden v Berlíně podlehla pozdější šampionce Petře Kvitové a na třetím turnaji v řadě vypadla v prvním kole. Sérii čtyř porážek a dva měsíce dlouhé čekání na výhru ukončila až dnes v Eastbourne proti Elise Mertensové. Nemusela přitom ani proměnit mečbol.

Česká šampionka z let 2017 a 2019 si pomohla v utkání proti světové osmadvacítce devíti esy. Belgičanka, která se dopustila 15 dvojchyb, skrečovala zápas po dvou hodinách a 18 minutách kvůli zranění levé kyčle.

Rodačka z Loun nezahájila utkání dobře a po ztraceném servisu ve čtvrté hře prohrávala později 1:4. Přestože dokázala vývoj srovnat a vynutit si zkrácenou hru, prohrála v ní 3:7. Ve druhé sadě už byla Plíšková na servisu stoprocentní a díky brejku v šestém gamu duel srovnala.

V rozhodujícím setu Mertensová přišla rychle dvakrát o servis a vzala si za stavu 0:3 pauzu na ošetření. Pár výměn ještě odehrála, ale o chvíli později duel vzdala.

Ve druhém kole se Plíšková střetne počtvrté v kariéře a poprvé od roku 2016 s Darjou Kasatkinovou. Světová jedenáctka na úvod smetla 6:3, 6:1 Ukrajinku Anhelinu Kalininovou a na druhý pokus zaznamenala první letošní výhru na trávě.

Keysová – Martincová 7:6, 6:4

Z turnaje odstoupila Linda Fruhvirtová, která se do soutěže dostala jako lucky loser po neúspěchu v kvalifikaci. Ve stejné roli ji nahradila krajanka Tereza Martincová, svou druhou šanci ale nevyužila a s favorizovanou Američankou Madison Keysovou prohrála 6:7, 4:6.

Martincová proti vítězce z roku 2014 předvedla velmi dobrý výkon. Získala první tři gamy, náskok dlouho držela a za stavu 5:3 měla dva setboly. Ale neproměnila je, o servis poprvé přišla a dějství v tie-breaku ztratila.

Ve druhém setu opět brejkem, tentokrát se ale z náskoku dlouho neradovala a prohrávala 3:5. Sice se jí povedl rebrejk, čímž vykřesala naději, ale potvrdit ho nedokázala a po hodině a tři čtvrtě bývalé finalistce US Open podlehla.

Ještě než se přesune do Wimbledonu, zahraje si osmadvacetiletá Martincová v Eastbourne čtyřhru po boku loučící se Barbory Strýcové.

Rybakinová se odhlásila

Ze zdravotních důvodů nebude hrát v Eastbourne světová trojka a úřadující wimbledonská vítězka Jelena Rybakinová z Kazachstánu, kterou trápí dozvuky nemoci. Na její pozici v pavouku se posunula Barbora Krejčíková, která zahájí turnaj proti Číňance Xiyu Wang.

Kromě Krejčíkové v úterý do soutěže vstoupí také Marie Bouzková proti Brazilce Beatriz Haddadové Maiaové a obhájkyně titulu Petra Kvitová, jež se v repríze loňského finále utká v duelu dvou čerstvých šampionek turnajů na trávě s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou. 

Výsledky turnaje WTA v Eastbourne