Kvitová slaví úspěšný vstup na trávu. Debut v Berlíně začala zvládnutým derby s Plíškovou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kvitová slaví úspěšný vstup na trávu. Debut v Berlíně začala zvládnutým derby s Plíškovou

Aktualizováno
Petra Kvitová oslavila první výhru od dubna.
Petra Kvitová oslavila první výhru od dubna.@Petra_Kvitova
Petra Kvitová (33) zahájila debut na pažitu v Berlíně a vstup do letošní travnaté části sezony vítězstvím 6:3, 6:4 nad krajankou Karolínou Plíškovou (31), které oplatila jednu z posledních dvou porážek. Dvojnásobná wimbledonská šampionka si připsala svou první výhru od začátku dubna, kdy triumfovala na WTA 1000 v Miami. O čtvrtfinále se utká s Nadiou Podoroskou, nebo Rebekou Masárovou.

Plíšková – Kvitová 3:6, 4:6

Petra Kvitová na začátku dubna nečekaně ovládla podnik WTA 1000 v Miami a slavila svůj nejcennější triumf po téměř pěti letech. Na antuce však kvůli problémům s nohou odehrála jen dva zápasy a set neuhrála s Jule Niemeierovou v Madridu ani Elisabettou Cocciarettovou na French Open, kde teprve podruhé v kariéře ztroskotala hned v prvním kole.

V prvním letošním zápase na trávě ale vypadala fit. Dvojnásobná wimbledonská šampionka zahájila své působení na oblíbeném povrchu v Berlíně a debut na turnaji odstartovala zvládnutým derby s Karolínou Plíškovou. S krajankou, která vyhrála poslední dva souboje na Turnaji mistryň 2018 a loni ve Stuttgartu, upravila po premiérovém duelu na trávě vzájemnou bilanci na 4:2.

Sestřih utkání Plíšková – Kvitová.
Livesport

Dle očekávání se většinou hrály velmi krátké výměny a od začátku utkání byla lepší Kvitová. Finalistce předloňského Wimbledonu a bývalé světové jedničce Plíškové sice dovolila srovnat z 1:3 na 3:3, nicméně v následujících třech gamech měla navrch a po necelých 40 minutách šla do vedení.

Ve druhé sadě už žádnou brejkbolovou šanci mladší krajance nenabídla a jednu z vlastních tří příležitostí využila. V zápase čelila jen dvěma brejkbolům a trefila sedm es, Plíšková likvidovala osm hrozeb a nechytatelných podání měla dvanáct.

Obě Češky zaznamenaly stejný počet nevynucených chyb, ale Kvitová si připsala více winner (26:19).

Pozápasový rozhovor s Kvitovou.
Livesport

Majitelka pěti trofejí z tohoto povrchu Kvitová bude bojovat o čtvrtfinále s Nadiou Podoroskou, nebo Rebekou Masárovou. Plíšková, jež stejně jako Kvitová vypadla na French Open v prvním kole, slavila na trávě tři triumfy a připsala si už čtvrtou porážku v řadě.

Nejspíše v úterý vstoupí do turnaje z Češek ještě Kateřina Siniaková proti Cori Gauffové a Markéta Vondroušová proti Biance Andreescuové. Siniaková s Vondroušovou dnes společně úspěšně vstoupily do čtyřhry, Chorvatku Petru Martičovou s Řekyní Mariou Sakkariovou zdolaly 6:2, 2:6, 10:8 a postoupily do čtvrtfinále.

Garciaová s Lisickou nastřílely po 15 esech

Francouzka Caroline Garciaová v Berlíně odstartovala krátkou trávnatou část sezony očekávaným vítězstvím. Světová čtyřka porazila domácí bývalou wimbledonskou finalistku Sabinu Lisickou 7:6, 6:3 a neprohrála s ní už osm setů v řadě.

Obě tenistky svou soupeřku zasypaly 15 esy, což se stalo naposledy v Brisbane 2020 v semifinále mezi Plíškovou a Naomi Ósakaovou. Alespoň 30 es v jednom zápase na okruhu WTA letos viděli diváci pouze v lednu v Adelaide, kde Veronika Kuděrmetovová nastřílela 20 nereturnovatelných servisů a Viktoria Azarenková 11.

Výsledky dvouhry žen v Berlíně