Francie čeká na domácího vítěze více než 20 let, nejvýše nasazený Humbert vypadl v prvním kole

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Francie čeká na domácího vítěze více než 20 let, nejvýše nasazený Humbert vypadl v prvním kole

Ugo Humbert zklamal svým výkonem domácí fanoušky.
Ugo Humbert zklamal svým výkonem domácí fanoušky.Reuters
Zkušení tenisté Caroline Garciaová (30) a Richard Gasquet (37) dokázali po bojovných výkonech udržet francouzské naděje na Roland Garros. Nejvýše nasazený Francouz (17.) však v úvodním zápase prohrál 3:1. Ugo Humbert (25), od kterého si domácí fanoušci hodně slibovali, překvapivě vypadl s Lorenzem Sonegem (29).

Garciaová, 21. nasazená hráčka žebříčku WTA, se oklepala z pomalého začátku, během něhož ztratila úvodní set, a nakonec si na kurtu Philippa Chatriera poradila s Němkou Evou Lysovou 4:6, 7:5, 6:2. 

"Nikdy není snadné začínat nové Roland Garros. Prožila jsem si tu těžké chvíle, i když ho mám stále v srdci. Podařilo se mi zůstat ve hře a s přibývajícími zápasy se budu zlepšovat," zmínila po zápase nejvýše postavená francouzské tenistka na svých sociálních sítích.

Další soupeřkou šampionky WTA Finals 2022, která při posledních třech účastech na French Open vypadla ve druhém kole, bude Američanka Sofia Keninová. Pro třicetiletou tenistku to tak bude ideální příležitost, jak se přiblížit trofeji z Roland Garros – tu naposledy získala jako domácí hráčka v roce 2000 Mary Piercová.

Do koho však nebudou fanoušci vkládat tolik nadějí, je sedmatřicetiletý Gasquet. Francoužští příznivci na domácího vítěze čekají už od roku 1983, kdy naposledy triumfoval Yannick Noah. Gasquet se letos představil na svém 21. Roland Garros, čímž vyrovnal rekord Feliciana Lopeze.

Rodák z Béziers v prvním kole zaskočil bývalou světovou dvanáctku Chorvata Bornu Čoriče, kterého zdolal 7:6, 7:6 a 6:4. "Věděl jsem, že první set je pro mě klíčový. Rozhodující momenty, tie-breaky prvního a druhého setu, jsem zvládl dobře," řekl dojatý Gasquet. 

Nejvýše nasazený Francouz Ugo Humbert v mužské části turnaje podlehl 4:6, 6:2, 4:6, 3:6 Italovi Lorenzu Sonegovi a popáté během šesti vystoupeních na domácím grandslamu vypadl hned v prvním kole. Letošní vítěz podniků v Marseille a Dubaji se na antuce dlouhodobě trápí a Sonego na něj v odvěte zápasu z Monte Carla dokázal vyzrát.

"Na antuce je opravdu dobrý. Jeho výkon byl velmi solidní. Moje úroveň nebyla tak dobrá, jak jsem očekával, a proto jsem si říkal, že to na druhé kolo nestačí," řekl Humbert novinářům.