Veselého čeká v Paříži Tsitsipas, Lehečka vyzve Struffa. Muchová bude čelit Sakkariové

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Veselého čeká v Paříži Tsitsipas, Lehečka vyzve Struffa. Muchová bude čelit Sakkariové

Jiří Veselý se utká na úvod se světovou pětkou Tsitsipasem
Jiří Veselý se utká na úvod se světovou pětkou TsitsipasemProfimedia
Po 14. hodině odpolední byl v areálu Rolanda Garrose rozlosován pavouk ženské i mužské dvouhry letošního ročníku French Open. Pro první kolo zná soupeře všech 12 českých zástupců v čele s Petrou Kvitovou. Nasazená Karolína Plíšková bude na úvod čelit bývalé finalistce Sloane Stephensové, Karolína Muchová vyzve Marii Sakkariovou a proti nasazeným půjdou na kurt také oba mužští zástupci, Jiří Veselý s Jiřím Lehečkou.

V hlavní soutěži bude startovat minimálně 10 českých tenistek a všechny znají svou soupeřku pro první kolo. Z kvalifikace mohou postoupit a české řady ještě rozšířit Brenda Fruhvirtová se Sárou Bejlek. Do hlavní fáze se dostanou také čtyři šťastné poražené z kvalifikačních bojů.

Dvojnásobná semifinalistka a česká jednička Petra Kvitová, která se vrací po zranění pravé nohy a po senzačním triumfu v Miami absolvovala jen jeden zápas, bude čelit Elisabettě Cocciarettové. Mezi nasazené se vešly ještě předloňská šampionka Barbora Krejčíková, Karolína Plíšková a Marie Bouzková.

Nejtěžší soupeřku pro první kolo má semifinalistka ročníku 2017 Plíšková, v úvodním duelu nastoupí proti bývalé finalistce Sloane Stephensové, jež v posledních dnech chytla formu a s někdejší světovou jedničkou vyhrála čtyři z pěti soubojů. Krejčíková začne proti Lesje Curenkové a Bouzkovou čeká Xinyu Wang.

Program tenistek na French Open

S bývalou finalistkou si zahraje i Linda Fruhvirtová, trápící se teenagerka změří síly s Anastasií Pavljučenkovovou. Karolína Muchová do úvodního kola vyfasovala nasazenou osmičku Marii Sakkariovou, Tereza Martincová vyzve vítězku ročníku 2017 Jelenu Ostapenkovou, Linda Nosková se utká s Dankou Koviničovou, Kateřina Siniaková s Peyton Stearnsovou a Markéta Vondroušová s Alyciou Parksovou.

Světová jednička, dvojnásobná šampionka a největší favoritka Iga Šwiateková zahájí obhajobu proti Cristině Bucsaové. V osmifinále by mohla v souboji vítězek antukového grandslamu narazit na Krejčíkovou. Ve stejné fázi může potkat Plíšková druhou hráčku pořadí Arynu Sabalenkovou.

Program tenistů na French Open

Mužská dvouhra bude mít jen dvojí české zastoupení. Jiří Veselý se utká s předloňským finalistou a světovou pětkou Stefanosem Tsitsipasem a Jiří Lehečka, který při loňském debutu vypadl v prvním kole, vyzve nasazeného Jana-Lennarda Struffa.

Světová jednička Carlos Alcaraz i dvojka Daniil Medveděv mají v prvním kole kvalifikanta, či lucky losera. Dvojnásobný šampion Novak Djokovič začne proti Aleksandarovi Kovacevicovi a je ve stejné polovině jako Alcaraz. Kvarteto nejvýše nasazených doplňuje loňský finalista Casper Ruud a v totožné půlce losu je Holger Rune.

Poprvé od debutu v roce 2005 chybí se 14 triumfy nejúspěšnější hráč turnaje a loňský vítěz Rafael Nadal. Antukový král se stále nezotavil ze zranění kyčle, které si přivodil na lednovém Australian Open, a přijde i o následující dva grandslamové podniky.