Plíšková v Guadalajaře začala výhrou nad deblistkou. Čeká ji odveta proti Baptisteové

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Plíšková v Guadalajaře začala výhrou nad deblistkou. Čeká ji odveta proti Baptisteové

Karolína Plíšková vyhrála za 82 minut.
Karolína Plíšková vyhrála za 82 minut.Profimedia
Karolína Plíšková (31) na úvod slabě obsazeného turnaje WTA 1000 v mexické Guadalajaře zvládla roli papírové favoritky. Dlouhé měsíce se trápící Češka si poradila 7:5, 6:2 s hráčkou až šesté světové stovky Enou Šibaharovou (25) z Japonska, byť s deblovou specialistkou prohrála první tři gamy a byla dva míčky od ztráty úvodní sady. Ve druhém kole narazí na Američanku Hailey Baptisteovou (21), s níž prohrála před pár týdny ve Washingtonu.

Plíšková – Šibaharová 7:5, 6:2

Startovní pole turnaje WTA 1000 v Guadalajaře je kvůli nevhodně zvolenému termínu slabší a tak se šance na velký triumf otevírá širšímu okruhu tenistek. Z TOP 10 do Mexika dorazily pouze tři hráčky, které navíc nedisponují oslnivou formou - Ons Jabeurová, Maria Sakkariová a Caroline Garciaová.

Dokonce pouze jedno želízko v ohni má Česko. Karolína Plíšková se i jako až 34. hráčka světa vešla mezi šestnáctku nasazených a v Mexiku se pokouší odrazit z hlubin svých možností.

Úvodní zápas má úspěšně za sebou, když si poradila s deblovou specialistkou Enou Šibaharovou. Z kvalifikace rozehranou až 589. hráčku světa porazila 7:5, 6:2.

Plíšková v úvodu zápasu s 16. ženou deblového žebříčku prohrávala 0:3, pak už ale soupeřce nenabídla jediný brejkbol. Za stavu 4:5 a 30:30 zvládla klíčové okamžiky a druhý set měla pod kontrolou.

"Jsem samozřejmě ráda, že jsem postoupila dál. Bylo to obtížné, v těchto náročných podmínkách ve vysoké nadmořské výšce hrajeme jen pár turnajů. Chvíli to trvá, než si na ně zvyknete," komentovala vítězný start Plíšková, jež zaznamenala 14 winnerů a 21 nevynucených chyb.

"Ale v Mexiku hraju ráda, před dvěma lety jsem tu odehrála dobré zápasy na Turnaji mistryň. Dnes jsem se v průběhu zápasu cítila čím dál lépe a jsem spokojená s tím, jak jsem se do zápasu postupně dostala a dobře podávala," dodala.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Plíšková si od 20. dubna připsala čtvrtou výhru a teprve podruhé z posledních 16 zápasů zvítězila bez ztráty setu.

O první sérii výher po pěti měsících si zahraje s Hailey Baptisteovou, s níž prohrála na začátku srpna ve Washingtonu, byť o deset let mladší Američance nadělila kanára.

Výsledky turnaje WTA 1000 v Guadalajaře