Siniaková si v Hongkongu poradila s Trevisanovou a zahraje si o pátý titul

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Siniaková si v Hongkongu poradila s Trevisanovou a zahraje si o pátý titul

Siniaková si zahraje finále.
Siniaková si zahraje finále.Profimedia
Kateřina Siniaková (27) pokračuje v Hongkongu ve skvělých výkonech. Bývalá 31. hráčka pořadí, která nyní figuruje až na 85. místě a před pár týdny měla na kontě sérii sedmi porážek, přehrála v semifinále 6:4, 6:2 Martinu Trevisanovou (29) a podruhé v sezoně postoupila do finále. O celkově pátý titul bude vítězka nedávné akce v Bad Homburgu bojovat s grandslamovou finalistkou Leylah Fernandezovou (21).

Trevisanová – Siniaková 4:6, 2:6

Kateřina Siniaková získala na začátku července na trávě v Bad Homburgu svůj čtvrtý titul a zkompletovala sbírku trofejí ze všech tří povrchů. Velmi brzy však spadla do další krize, a dokonce zaznamenala sérii sedmi prohraných zápasů a v žebříčku nebyla daleko od vypadnutí z elitní stovky.

Na oblíbených asijských betonech se však rozjela. V čínském Ningbu šňůru nezdarů přerušila a postoupila do čtvrtfinále a nyní exceluje v Hongkongu, kam se vrátila po dlouhých sedmi letech a v rámci ročníku 2016 skončila už ve druhém kole.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Rodačka z Hradce Králové vyřadila Xiyu Wang, jež slavila před pár týdny svůj první triumf na okruhu WTA, Kamillu Rachimovovou, šampionku ročníku 2017 Anastasii Pavljučenkovovou, která v tomto dějišti vyhrála všech sedm předchozích utkání, a ve svém třetím letošním semifinále bývalou členku TOP 20 Martinu Trevisanovou.

Úvodní set byl jako na houpačce. Siniaková ho zahájila brejkem, pak ztratila tři hry v řadě a následně předvedla sérii čtyř vyhraných gamů a znovu vedla o brejk. Náskok si tentokrát suverénně pohlídala a sadu zakončila čistou hrou na servisu. Ve druhém dějství už dominovala a Italce dovolila jen jednou uhájit podání.

Sestřih zápasu Martina Trevisanová – Kateřina Siniaková.
Livesport

Siniaková se pokusí vylepšit svou finálovou bilanci 4:4, poslední dva souboje o titul vyhrála. V sezoně 2017 kralovala v Shenzhenu a Bastadu, loni nenašla přemožitelku v Portoroži a letos si odvezla trofej pro šampionku z Bad Homburgu. Na asijském kontinentu bude hrát finále počtvrté, před sedmi lety neuspěla v Tokiu a o dva roky později v Shenzhenu.

Její soupeřkou bude Leylah Fernandezová, která v Hongkongu pokračuje ve svém nejlepším letošním turnaji. Bývalá finalistka US Open přehrála 6:2, 7:5 Annu Blinkovovou a navázala na skalpy talentovaných teenagerek Lindy Fruhvirtové a Mirry Andrejevové. Ve svém prvním finále od loňského března, kdy obhájila trofej v Monterrey, si zahraje o třetí titul, první mimo mexické město.

Kanaďanka suverénně vyhrála jediný předchozí souboj na loňském French Open. "Musím se teď uklidnit, odpočinout si a budu se snažit být připravená na zítřek, protože očekávám další těžkou bitvu," řekla Siniaková po postupu.

Pozápasový ohlas Kateřiny Siniakové.
Livesport