Bejlek se o senzaci nepostarala. Životní turnaj české teenagerky ukončila Rybakinová

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bejlek se o senzaci nepostarala. Životní turnaj české teenagerky ukončila Rybakinová

Sára Bejlek šestou výhru v řadě nepřidala
Sára Bejlek šestou výhru v řadě nepřidalaProfimedia
Sára Bejlek (18) se na prestižním antukovém turnaji WTA 1000 v Madridu o další překvapení nepostarala. Po šňůře pěti vítězství a premiérových výhrách na hlavním okruhu našla přemožitelku až ve světové čtyřče Jeleně Rybakinové (24), které v boji o postup do čtvrtfinále a posun do TOP 100 podlehla 1:6, 3:6.

Bejlek – Rybakinová 1:6, 3:6

Sára Bejlek v Madridu na třetím ze čtyř letošních turnajů WTA a celkově pošesté v kariéře prošla kvalifikací a poprvé na ni dokázala navázat i výhrou v hlavní soutěži. A to dokonce hned třikrát, než ji v osmifinále zastavila světová čtyřka Jelena Rybakinová.

Osmnáctiletá Češka si po sérii cenných skalpů zahrála poprvé proti hráčce TOP 20 a za favoritkou od začátku zaostávala. Udržet dokázala pouze dva z osmi gamů na servisu a byť trefila jen o jeden vítězný úder méně (22:23) a udělala o jedinou nevynucenou chybu více (23:22), využila jen dva z 15 brejkbolů a po 76 minutách hry prohrála 1:6, 3:6. 

Bejlek v Madridu porazila pět hráček TOP 100 a připsala si i první dva skalpy členek elitní padesátky Anny Blinkovové (45.) a Anny Kalinské (25.). Sama se v live rankingu posunula na 110. místo a v pondělí výrazně vylepší své maximum.

Generálku na kvalifikaci French Open by měla absolvovat příští týden jako jedna z favoritek na turnaji ITF ve francouzském Saint Gaudens.

Rybakinová do Madridu dorazila po triumfu ve Stuttgartu, kde skolila i světovou jedničku Igu Šwiateovou a získala třetí letošní titul, a svou neporazitelnost na antuce protáhla na 15 utkání. Loni po triumfu v Římě odstoupila po dvou výhrách z Roland Garros.

"Zatím to jde na antuce opravdu dobře a doufám, že v tom budu pokračovat. Každý turnaj, na kterém jsem, chci samozřejmě vyhrát. Snažím se soustředit na každý zápas, je tu spousta těžkých soupeřek a já se soustředím na jednu po druhé. Snad to tak půjde až do konce," řekla Rybakinová.

Ve čtvrtfinále se čtyřiadvacetiletá Kazaška utká s o pět let starší krajankou Julií Putincevovou (H2H 0:2),  s níž prohrála na antuce (Římě 2020) i na hardu (Indian Wells 2021). Putincevová zdolala ve třech setech světovou jedenáctku Rusku Darju Kasatkinovou a zaútočí na své největší semifinále.

Výsledky turnaje WTA 1000 v Madridu