Tennis Tracker: Fucsovics ukončil šestileté čekání na titul. Druhou trofej získal v Bukurešti

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Fucsovics ukončil šestileté čekání na titul. Druhou trofej získal v Bukurešti
Márton Fucsovics v Bukurešti získal svůj druhý titul.
Márton Fucsovics v Bukurešti získal svůj druhý titul.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 21. dubna?

Hlavní události

18:30 – Sloane Stephensová vyhrála turnaj WTA 250 ve francouzském Rouenu a získala druhou antukovou trofej. Šestá nasazená porazila ve finále nenasazenou Polsku Magdu Linettovou po třísetové bitvě 6:1, 2:6, 6:2. Američanka získala svůj celkově 8. titul a první od února 2022.

17:46 – Casper Ruud porazil ve finále antukového pětistovky v Barceloně Stefanose Tsitsipase 7:5, 6:3 a oplatil mu týden starou porážku z turnaje Masters v Monte Carlu. Ve svém 22. finále získal svůj největší a celkově 11. titul, všech deset předchozích si odvezl z akcí ATP 250. Řek v katalánsku prohrál i své čtvrté finále.

Rozhovor s Casperem Ruudem

Pozápasový rozhovor s Casperem Ruudem.
Livesport

Sestřih zápasu

Casper Ruud porazil ve finále v Barceloně Stefanose Tsitsipase.
Livesport

16:20 –  Márton Fucsovics čekal na svůj druhý titul téměř šest let. Ve finále turnaje v Bukurešti, který se konal poprvé od roku 2016, přehrál nasazenou pětku Argentince Mariana Navoneho 6:4, 7:5. Maďar srovnal svoji finálovou bilanci na 2:2 a obě trofeje získal na antuce, v roce 2018 triumfoval v Ženevě.

Rozhovor s Mártonem Fucsovicsem

Pozápasový rozhovor s Mártonem Fucsovicsem
Livesport

15:10 – Jan-Lennard Struff získal ve svých 33 letech svůj první triumf na okruhu ATP. Na domácí dvěstěpadesátce v Mnichově  Ve finále porazil 7:5, 6:3 Taylora Fritze a až na čtvrtý pokus se mu povedlo v boji o titul uspět. V roce 2021 neuspěl právě zde, v minulém roce odcházel jako poražený finalista v Madridu a ve Stuttgartu dokonce neproměnil mečbol.

Sestřih zápasu

Jan-Lennard Struff získal v Mnichově svůj první titul po výhře nad Taylorem Fritzem.
Livesport

14:20 – Jelena Rybakinová z Kazachstánu porazila ve finále turnaje Porsche Tennis Grand Prix ve Stuttgartu Martu Kosťjukovou z Ukrajiny ve dvou setech 6:2 a 6:2 a zapsala svůj osmý turnajový titul kariéry. Rybakinová letos triumfovala na okruhu WTA už potřetí. 

13:42 – Denisa Hindová vybojovala svůj vůbec první turnajový singlový titul na okruhu ITF. Ve finále turnaje v Antalyi porazila Chantal Sauvantovou z Německa ve třech setech 6:2, 6:7(3) a 7:6(5). Jedenadvacetiletá česká tenistka již dříve vyhrála čtyři deblové trofeje.

10:45 – Lucie Havlíčková do finále turnaje ITF 35 v italské Santa Margaritě nenastoupila a její turecká rivalka Ayla Aksuová získala trofej bez boje. Turecká tenistka má své 12. turnajové vítězství, první od roku 2021.

10:15 – Stefanos Tsitsipas vyhrál už 10 zápasů v řadě a v Barceloně bude útočit na svůj druhý letošní triumf a 12. celkově. Řecký tenista ovládl před týdnem Masters v Monte Carlu a na antuce v roce 2024 ještě neprohrál. Barcelona je pro něj ale zatím, co se finálových účastí týče, prokletá. Ve všech třech případech (2018, 2021 i 2023) prohrál. Dvakrát s Rafaelem Nadalem a pak s Carlosem Alcarazen. Nyní je jeho soupeřem Nor Casper Ruud.

10:00 – V Mnichově může po šesti letech slavit domácí tenista. Jan-Lennard Struff vyzve v souboji dvou výtečně servírujících hráčů Taylora Fritze. Posledním německým vítězem BMW Open byl v roce 2018 Alexander Zverev.