Veselý je poprvé od června ve čtvrtfinále, v Ostravě znovu potřeboval tři sety

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Veselý je poprvé od června ve čtvrtfinále, v Ostravě znovu potřeboval tři sety

Jiří Veselý zdolal v Ostravě Ivana Gachova.
Jiří Veselý zdolal v Ostravě Ivana Gachova.Profimedia
Jiří Veselý (29) absolvuje na challengeru v Ostravě první turnaj od US Open a po doléčení stehenního svalu potřeboval i na druhé vítězství všechny tři sety. Bývalý člen TOP 40, který momentálně figuruje až na konci páté stovky žebříčku, po obratu zdolal nasazenou dvojku Ivana Gachova (26) z Ruska a poprvé od června postoupil do čtvrtfinále. Mezi nejlepší osmičku naopak neprošel Jakub Menšík (17).

Veselý –⁠ Gachov 2:1

Veselý hraje na challengeru v Ostravě první soutěžní zápasy po téměř osmiměsíční pauze. Kvůli zranění stehenního svalu ukončil loňskou sezonu už po US Open a do akce se znovu vrátil až v úterý.

Šampion ročníku 2013 si v Ostravě zahraje své první čtvrtfinále od června, proti oběma soupeřům potřeboval všechny tři sety. Ve středeční dohrávce nejprve zdolal Lorenza Giustina a nyní po obratu porazil 2:6, 6:3, 6:4 nasazenou dvojku a 167. hráče světa Ivana Gachova z Ruska.

Zatímco proti Italovi měl zpočátku jasně navrch, na začátku čtvrtečního duelu se majiteli dvou trofejí z turnajů ATP nedařilo. Po vypuknutí druhé sady byl ale lepším hráčem a o vítězství rozhodl brejkem v sedmém gamu závěrečného dějství. Na postup potřeboval přes dvě hodiny a pomohl si 13 esy.

O první semifinále po více než roce se utká s Riccardem Bonadiem. S nasazeným Italem změří síly poprvé. Ve čtvrtfinále je z domácích zástupců už jen Zdeněk Kolář, kterého v pátek čeká souboj s Belgičanem Gauthierem Onclinem.

Menšík –⁠ Močizuki 1:2

Menšík naopak skončil ve druhém kole. Sedmnáctiletý Čech po dvou a půl hodinách boje podlehl 6:1, 2:6, 6:7 bývalé juniorské světové jedničce Šintarovi Močizukimu a nenavázal na skalp nejvýše nasazeného Ryana Penistona.