Veselý slaví v Ostravě úspěšný návrat na kurty, začal vydřenou výhrou nad Giustinem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Veselý slaví v Ostravě úspěšný návrat na kurty, začal vydřenou výhrou nad Giustinem

Jiří Veselý si postup zkomplikoval, ale Lorenza Giustina nakonec udolal.
Jiří Veselý si postup zkomplikoval, ale Lorenza Giustina nakonec udolal.Instagram Jiřího Veselého
Jiří Veselý (29) odehrál na challengeru v Ostravě první soutěžní zápas od loňského US Open a postup do další fáze si pořádně zkomplikoval. Šampion ročníku 2013 vedl v úterý už 6:3, 5:1 a měl k dispozici tři mečboly, ale ani jednu šanci neproměnil a ve středeční dohrávce musel do rozhodujícího setu. Itala Lorenza Giustina (31) nakonec udolal 6:3, 6:7, 6:2.

Veselý – Giustino 2:1

Veselý odehrál první soutěžní zápas po téměř osmiměsíční pauze. Bývalý 35. hráč světa bojoval se zraněním stehenního svalu skoro celou loňskou sezonu, už po US Open ji musel ukončit a v žebříčku momentálně figuruje až na 496. místě.

Pro návrat si zvolil domácí antukový challenger v Ostravě, kde startuje pošesté, v roce 2013 jej ovládl a při poslední návštěvě před čtyřmi lety uhrál čtvrtfinále. V úvodním kole mohl slavit jednoznačnou výhru, v úterý však nedotáhl náskok 6:3, 5:1, ačkoli měl v desáté hře tři mečboly. Lorenzovi Giustinovi tak dovolil srovnat skóre druhé sady a utkání bylo kvůli tmě přerušeno.

Ve středeční dohrávce si majitel dvou trofejí z turnajů ATP postup nadále komplikoval. V tie-breaku nevyužil další mečbol a zápas šel po více než dvou hodinách do rozhodujícího dějství. V něm už měl znovu navrch český tenista, nečelil jedinému brejkbolu a soupeři povolil jen dva gamy.

Už mezi nejlepší osmičkou je Zdeněk Kolář, jenž v dnešním derby smetl 6:2, 6:1 Víta Kopřivu. O semifinále se mohl utkat s dalším krajanem a loňský semifinalistou Daliborem Svrčinou, 20letý Čech však uhrál jen tři gamy s Belgičanem Gauthierem Onclinem. Ve hře je ještě 17letý Jakub Menšík, který v prvním kole vyřadil nasazenou jedničku Ryana Penistona.